Засилват охраната на премиера на Белгия

19855
Засилват охраната на премиера на Белгия
Снимка: Getty Images/Guliver

Охраната на белгийския премиер Шарл Мишел ще бъде подсилена допълнително. Това се налага, след като вчера той бе нападнат на обществено събитие в Намюр и бе залят с майонеза, съобщават местни медии.

От екипа на премиера добавят, че срещу него досега са били отправени няколко смъртни заплахи. Мишел и семейството му са получили заплахите още докато той бе носител на проучвателния мандат за съставянето на федералното правителство, информира БТА.

Белгия закрива 18 свои посолства и консулства

Белгия ще затвори 18 посолства и консулства, сред които тези в Лил и Страсбург във Франция. Целта на държавата е да спести средства, с...

Засега Държавна сигурност и полицията изглежда си прехвърлят отговорността за допускането на вчерашния инцидент, при който Мишел, застанал на трибуната в конферентна зала, бе доближен от две момичета. Те го нападнаха с викове и го заляха със съдържанието на цял еднолитров флакон майонеза.

Нападателите са две жени от организацията „Лилит”, доскоро известна като белгийския клон на „Фемен”. Те първо хвърлили чипса по премиера, а след това го „обстреляли” със струйки майонеза от пластмасови бутилки, съобщава deredactie.be.

Агресорките протестирали срещу орязванията в бюджета. Те ударили по време на изказването на премиера към бизнесмени. Охраната на Мишел се втурна да ги гони, докато присъстващите бъркаха в джобовете си да извадят телефоните и да снимат странната сцена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа