Зеленски: За 19 дни руската армия понесе повече загуби, отколкото в две кървави войни в Чечения (ВИДЕО)

16285
Зеленски: За 19 дни руската армия понесе повече загуби, отколкото в две кървави войни в Чечения (ВИДЕО)
Снимка: Володимир Зеленський/Facebook

“19-ият ден на нашата съпротива приключи. Още един тежък ден, който все пак ни доближава до победата, доближава ни до мира в Украйна“. Това заяви в традиционното си нощно изявление президентът на Украйна Володимир Зеленски.

“Както и преди, врагът е объркан. Те не очакваха такава съпротива. Те вярваха на тяхната пропаганда, която лъже за нас от десетилетия. Те все още не могат да се опомнят, но вече започнаха да разбират, че няма да постигнат нищо с война“, подчерта Зеленски, като допълни, че руските войници и техните офицери знаят това.

Зеленски: Ако не затворите небето ни, въпрос на време е руски ракети да паднат на територията на НАТО (ВИДЕО)

Украинският президент Володимир Зеленски призова НАТО да наложи забранена за полети зона над страната. Според него, ако това не бъде на...

"Те бягат от бойното поле, изоставят оборудването си. Ние взимаме тази техника като трофей и я използваме, за да защитаваме Украйна. Днес руските войски всъщност се оказват един от доставчиците на оборудване за нашата армия. Те не са си представяли това и в най-страшните си кошмари", каза още украинският президент.

Той се обърна и към руските войници, които участват в инвазията, както и към тези, които тепърва ще бъдат изпратени там. "Чуйте ме много внимателно: вие няма да вземете нищо от Украйна. Ще отнемете единствено животи - вие сте много като численост, но и от вас ще бъдат отнети животи. Но защо ви е да умирате, за какво? Знам, че искате да оцелеете, чуваме това във вашите комуникации, които прихващаме, знаем какво мислите за тази война, за този позор и за собствената ви държава. Затова ви даваме избор - от името на украинския народ ви давам възможност да оцелеете - ако се предадете, вие ще бъдете третирани така, както трябва да се държат с хора - човешки, достойно, а не както ви третират в собствената ви армия. Избирайте", каза още Зеленски.

Как се развива войната в Украйна - следете на живо тук.

Украинският президент каза още, че армията му продължава да нанася съкрушителни загуби на руските части. По думите му скоро свалените хеликоптери ще са стотици. "Те вече изгубиха 80 летателни машини, стотици танкове, хиляди единици друга техника. За 19 дни руската армия понесе повече загуби, отколкото в две кървави и дългогодишни войни в Чечения“, обяви Зеленски в обръщението си.

Зеленски: Куражът на нашия народ вдъхнови света (ВИДЕО)

"Руските окупатори не могат да ни подчинят. Те нямат такава сила, нямат такъв дух, а се крепят само на насилие". Това каза президентът ...

Той благодари на всички, които не спират да търсят истината и да я предават на руския народ. Зеленски назова руската журналистка, която нахлу в на живо в студиото на държавния Первий канал с антивоенен постер. "Докато страната ви не се е затворила напълно за света и не се е превърнала в една голяма Северна Корея, вие трябва да се борите", категоричен бе той.

Украинският президент обяви, че ЕС е обявил четвъртият пакет санкции срещу Русия, като изрази увереност, че това няма да са последните ограничения. Той подчерта, че заедно с партньорите си работят върху нови санкции срещу Москва. Зеленски уточни, че през изминалия ден са били евакуирани 3806 украинци от киевския и луганския регион.

Украинският президент съобщи още, че обявява пълна данъчна ваканция за жителите на страната, както и че се спират всякакви проверки на фирмите в страната. Той бе категоричен, че там, където няма военни действия, бизнесът трябва да продължи да работи нормално.

На финала Зеленски съобщи, че е издал указ, с който награждава 234 военни, които са проявили героизъм в защита на страната. 59 от отличията се връчват посмъртно.

Зеленски към руските майки: Не пращайте синовете си на смърт, 12 000 вече загинаха (ВИДЕО)

Нашествениците преминаха към нов етап на терор - те заловиха кмета на град Мелитопол. Това каза във вечерното си видеообръщение президе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Шарл Мишел: Войната в Украйна даде нов тласък на разширяването на ЕС

Германската прокуратура: Убийството на двамата украински войници може да е с политически мотив

Шолц: Крайно време е Черна гора да стане член на ЕС

Законът по руски образец мина на комисия в грузинския парламент, в ход са нови протести в Тбилиси (ВИДЕО)

Ранени и загинали при руска ракетна атака срещу Одеса (ВИДЕО)

Бивш германски войник призна, че е шпионирал за Русия

Зеленски: Ще получим ракети за Patriot без забавяне (ВИДЕО)

Русия строи ново военно летище в Белгородска област: Съвсем удобно за украински удари (СНИМКИ)

Дейвид Камерън: Предлага се 40-дневно прекратяване на огъня

Столтенберг: Все още не е прекалено късно Украйна да спечели войната (ВИДЕО и СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа