20 футболисти се удавиха в река

5529
20 футболисти се удавиха в река
Kонгоански играчи и техните фенове са се прибирали от мач срещу замбийски отбор в неделя, когато техните три кораба са се обърнали

20 футболисти и привърженици на клуба на Върджин от ДР Конго са се удавили в река Луапула в Замбия, след като са се прибирали след мач с местен отбор.

Според вицекомисаря на областта Лаупили Аарон Мушанда, конгоанските играчи и техните фенове са се прибирали от мач срещу замбийски отбор в неделя, когато техните три кораба са се обърнали в най-известната река на града.

Техните кораби са се обърнали в средата на река Луапула, след като са били ударени от силна вълна, предизвикана от друг преминаващ кораб. Злополучните кораби са возили общо повече от 100 души, но 80 от тях са спасени от екипажа, а минимум 20 са загинали“, обясни Мушанда, цитиран от sport1.

Вчера местните работеха да извадят останките от корабите, докато полицията идентифицира телата на жертвите. Президентът на ФИФА Сеп Блатер изпрати своите съболезнования на футболната федерация на Конго.

От името на ФИФА и от мое собствено име, отправям към вас и към Футболната федерация на Конго моите най-дълбоки съболезнования“, написа Блатер в съобщение до президента на местната федерация Констант Омари Селемани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят