Барса би с 3:0 Селта, но загуби Виктор Валдес

11803
Барса би с 3:0 Селта, но загуби Виктор Валдес

Барселона би с 3:0 Селта в мач от междинния 30-и кръг на испанската Примера дивисион, но даде свидна жертва. С тази победа пред 67 000 на "Камп ноу" шампионът се върна временно на върха в класирането. Каталунците обаче загубиха Виктор Валдес, който получи контузия в дясното коляно и спешно беше откаран в болница. Травмата изглежда много тежка и е доста вероятно испанският страж да пропусне остатъка от сезона и Мондиала в Бразилия. Иначе Неймар на два пъти в 6-ата и 67-ата минута и Лионел Меси в 30-ата реализираха голямото предимство на каталунския тим. Херардо Мартино даде почивка на Даниел Алвеш, Жерард Пике и Серхио Бускетс. На тяхно място се появиха Адриано Корея, Марк Бартра и Алекс Сонг. В нападение "синьо-червените" играха с Алексис Санчес, Лионел Меси и Неймар. Луис Енрике подреди 5-3-2, търсейки насищане в задни позиции.

Каталунците започнаха много силно. В четвъртата минута Меси беше опънал мрежата на съперника, но след отсъдена засада. Голът обаче не закъсня. В шестата Иниеста намери Меси, той изведе Алексис Санчес, а чилиецът асистира на Неймар, който от четири метра отбеляза на празна врата - 1:0. "Синьо-червените" играеха с голямо желание и лесно преодоляваха наситената, но несинхронизирана отбрана на галисийците. В 20-ата минута Адриано игра с ръка на сантиметри от наказателното поле. Фабиан Ореяна стреля от фаула, Валдес реагира добре и след това улови топката. При приземяването обаче дясното коляно на Валдес се огъна лошо и каталунският страж трябваше да напусне игра. Испанският национал беше изнесен с носилка със съмнения за много тежка контузия. В 30-ата минута домакините удвоиха своя аванс. Андрес Иниеста намери хитро Меси, аржентинецът излъга вратаря и след това реализира на празна врата. "Лос кулес" продължиха да пробиват в защитата на Луис Енрике, която търсеше справяне с изкуствена засада, като това успешно се получи в 34-ата минута, когато Неймар не можа да се зарадва след опъната мрежа. В 60-ата Сеск Фабрегас прати топката в мрежата, но попадението не беше зачетено поради засада. В 67-ата минута резултатът набъбна на 3:0. Гостите от Виго бяха изненадани от далечен диагонален пас на Адриано Корея. Неймар овладя технично, финтира двама и намери далечния ъгъл - 3:0. Така Барса води с две точки пред Атлетико (Мадрид) и Реал (Мадрид), които играят по-късно тази вечер. Следващото изпитание пред "блаугранас" е градското дерби с Еспаньол в събота на "Корнейя-Ел Прат".

Тата: Оставам в Барселона до 2015 г.

Треньорът на Барселона Херардо Мартино опроверга спекулациите, че ще напусне клуба след края на сезона. Аржентинският специалист има до...

В другия мач от 30-ия кръг в Примера днес Райо Валекано спечели срещу Осасуна с 1:0. Точен за домакините беше Хоакин Ларивей, който вкара съмнителна дузпа в 90-ата минута. Така той отдалечи "пчеличките" от зоната на изпадащите. През първата част на "Вайекас" положения почти нямаше, а футболът не беше привлекателен. Понравиха се единствено Алберто Буено и Яго Фалке от домакините, но нищо повече. След почивката кастилският тим натисна в търсене на гол. В 88-ата минута Дамиа Перес и Хосе Карлос се сбутаха и съдията свирна дузпа. По-скоро контактът не беше достатъчен за подобно наказание. Ларивей беше точен от дузпата за крайното 1:0.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com