Дaния идва без звездите си

4040
Дaния идва без звездите си

Основни играчи на Дания са в съмнително състояние и форма преди гостуването на 12 октомври в София.

Снощи новина от Ливърпул все пак даде надежда капитанът и тартор Даниел Агер да се възстанови за световната квалификация.

Националите дръпват с 40 места в ранглистата на ФИФА

С поне 40 места в ранглистата на ФИФА за октомври ще се изкачи националния ни отбор на България по футбол. Това сочи прогнозата в са...

Бранителят бе изнесен от неделното дерби срещу Манчестър Юнайтед със съмнения за скъсани коленни връзки. Оказа се, че ставата на левия крак на Агер е сериозно охлузена, а той трябва да почива две седмици, допълва Фокус. Националният селекционер Мортен Олсен се колебае дали да извика капитана си за двубоите с България и Италия (на 16 октомври в Рим).

С това проблемите на Олсен обаче едва започват. Вратарят Стефан Андерсен си върна едва преди 10 дни титулярното място във френския елитен Евиан и има само 2 мача за сезона. Конкурентът му Андерс Линдегаард е резерва в Манчестър Юнайтед.

Партньорът на Агер в центъра на защитата - Симон Кяер, търка пейката във Волфсбург, включително и този вторник срещу Байерн (0:3).

Третият голям лидер на отбора е голмайсторът Никлас Бендтнер. Нападателят е изиграл 10 минути от европейското първенство досега, влизайки като резерва за новия си клуб Ювентус. В националния Бендтнер не игра при 0:0 с Чехия на старта на квалификациите, защото бе наказан за 1 мач.

Армения ни топи пред ФИФА за расизъм

Скандиранията “цигани”, които феновете на България използваха срещу арменските футболисти при победата с 1:0 в световната к...

Съставът на датчаните ще бъде обявен в понеделник, 1 октомври. Олсен ще изчака изиграването на мачовете през уикенда от шампионатите на Дания и Европа, за да прецени състоянието на футболистите си.

Световната квалификация е на 12 октомври от 21:00 часа. На стадион “Васил Левски” се очакват около 2 000 датски фенове.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят