Дортмунд приземи Байерн с разгром на "Алианц Арена"

12513
Дортмунд приземи Байерн с разгром на "Алианц Арена"
Снимка: Getty Images/Guliver

След като нямаше загуба в цели 59 мача в Бундеслигата, Байерн допусна втора такава в рамките на седмица. Шампионите бяха надиграни с класическото 3:0 от Борусия (Дортмунд), при това на "Алианц Арена". Така Байерн претърпя първо поражение през сезона на своя стадион и наля вода в мелницата на тези, които очакваха игрова криза в лагера им, предвид рано спечелената титла. А мачовете на истината срещу Реал (Мадрид) в Шампионската лига тепърва предстоят.

Окрилени от победата с 2:0 именно над Реал през седмицата, играчите на Борусия действаха уверено и без страх на негостоприемния терен. Те нямаха тотално преимущество по време на мача, но по най-добрия начин използваха почти всяко създадено положение.

През първото полувреме Байерн демонстрира безличния си стил от мача с Манчестър Юнайтед в Шампионската лига. "Баварците" не успяваха да създадат голови положения и от това се възползва Борусия. В 20-ата минута Хенрих Мхитарян оползотвори контраатака на своите и откри резултата.

На полувремето Мануел Нойер бе заменен заради контузия, а резервният вратар Лукас Радер получи нови два гола през втората част. В 49-ата минута Марко Ройс удвои, а в 56-ата Хофман покачи на 3:0. И тримата атакуващи полузащитници на Дортмунд записаха името си сред голмайсторите.

И подобно на мача с Манчестър Юнайтед, след получения шамар Байерн се събуди. Това обаче не бе достатъчно, тъй като Марио Гьотце, Кроос и Мюлер направиха пропуски. Обамеянг пък не успя да вкара четвърти гол за Борусия в края на мача. Секунди преди последния съдийски сигнал Рафиня от Байерн бе изгонен.

Така Борусия отмъсти на Байерн за загубата с 0:3 на "Сигнал Идуна Парк" по-рано през сезона. Дортмундци почти си гарантираха директно място в Шампионската лига през следващия сезон, като четвъртия Волфсбург в момента изостава на 11 точки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com