Ериксон: Аз казах на Абрамович да не купува шпорите

13526
Снимки: Getty Images/Guliver

Ново гръмко изказване на шведа Свен-Йоран Ериксон. Той бил посъветвал Абрамович да не купува „Тотнъм” преди години, а да купи „Челси”, защото тогава „шпорите” не били в добра форма. В крайна сметка, от 2003г. насам, изляните милярди на „Стамфорд Бридж” превърнаха „сините” в шампион в Англия и в Европа.

Бившият мениджър на Англия пише в новата си автобиография, че Абрамович е бил много близо до закупуване на „шпорите”. Преди това обаче, той е искал да купи руски клуб. В интервю за „BBC Radio 5live”, Ериксон казва: „ Първоначално Абрамович искаше руски клуб, даже отидох с него в Русия за съветник, наблюдавахме няколко клуба от руското първенство, но изведнъж той си промени мнението и каза, че иска клуб от Лондон”.

Ериксон: Преди 11 години бях новия треньор на Юнайтед

Свен-Йоран Ериксон разкри любопитна информация, че през 2002г. е подписал договор да води “Манчестър Юнайтед”, защото още т...

Петролният магнат се чудел между „Челси” и „Тотнъм”. „Той ме погледна и ме попита: „Кой да купя?”, а аз му отвърнах, че ако иска тимът му да стане шампион, то трябва да купи „Челси”, защото ще промени само половината отбор, а с „Тотнъм”, в този момент, ще трябва да промениш цялата селекция”, завършва Ериксон, цитиран в изданието „Metro”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят