ФИФА отхвърли жалбите на Украйна и Перу

13270
ФИФА отхвърли жалбите на Украйна и Перу
Снимка: Getty Images

Дисциплинарната комисия на ФИФА отхвърли жалбите на Украйна и Перу, които бяха санкционирани за расистки прояви от страна на публиката им и на феновете около стадионите преди съответните срещи.

Наказанието за двете страни се състои в това, че те ще започнат първите си световни квалификации за Мондиал 2018 без публика. Украйна отнесе наказанието, заради обиди срещу собствения им състезател с бразилски произход – Едмар. Това се случи в световната квалификация срещу Сан Марино, която бе спечелена от украинците с 9:0.

Англия пропадна до 13-та позиция в ранглистата на ФИФА

„Трите лъва“ се снижиха с цели три позиции само след два приятелски двубоя, които бяха подплатени със звучни загуби. Англич...

Организацията срещу расизма във футбола (FARE), публикува доклад, в който бе описано, че крайни фенове на Украйна са издигали фашистки флаг и са издавали маймунски звуци срещу Едмар, което е и документирано със снимков материал. Украинската федерация получи още и предупреждение, както и парична санкция. Дисциплинарната комисия на ФИФА също определи действията на украинските фенове като „срамни“.

Подобни санкции сполетяха и перуанците, чийто фенове са предизвикали сблъсъци със своите противници от Уругвай пред квалификацията на 6-ти септември в Лима.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят