Футболната звезда Бето остави следа в сърцата на пазарджиклии (СНИМКИ)

1769
Футболната звезда Бето остави следа в сърцата на пазарджиклии (СНИМКИ)
Снимка: Асоциалия "Докосни дъгата" / Милен Торбев

Бившият португалски футболен национал Бето участва в поредица от инициативи в Пазарджик. Той пристигна в България по покана на Асоциация "Докосни дъгата", Община Пазарджик и Сдружение "Младежки спортен клуб Пазарджик спортува". Носителят на трофея от Лига Европа първо се срещна с млади спортисти, които имаха възможност да му зададат въпроси, да се снимат с него, както и да си вземат личен автограф. Второто събитие бе в пожарната служба на града, където световноизвестният вратар проведе специален разговор с огнеборците и техните деца, създавайки им незабравими емоции.

Зала "Маестро Георги Атанасов" бе препълнена в чест на португалеца. Съботният ден предложи страхотна фен среща на Бето с деца и младежи от спортните клубове в града и региона. Участникът на три световни първенства разказа за старта на футболната си кариера: "Като малък на първата ми тренировка аз не бях вратар, а дясно крило. Умеех да боравя с топката, но бях нисък и по-пълен. Треньорът ми каза - ти трябва да можеш да тичаш, а ти не можеш да тичаш. Щом е така, отивай на вратата. И така повече от 30 години бях вратар."

ОЩЕ: Португалска футболна звезда се срещна с Владо Манчев (СНИМКА)

Бето

Португалецът сподели и някои лични преживявания от живота си. Неприятен момент е, свързан със смъртта на баща му: "В деня, в който подписах договор с един от клубовете ми, почина баща ми. За мен това бе ужасен шок, защото баща ми беше моят герой. След смъртта му трябваше да избера - дали да продължа да следвам мечтите си, или да падна на дъното. Избрах да продължа да преследвам мечтите си."

„Най-важното, което искам да знаете - независимо дали става въпрос за спорт, рисуване, музика, художествена гимнастика, вие трябва да имате страст към това нещо. Не можем да загубим страстта от играта, ако говорим конкретно за футбола. Трябва ни страст, трябва да играем на улицата без телефони и социални мрежи. Играйте заедно, наслаждавайте се на играта, има време да комуникирате в социалните мрежи", гласяха финалните думи на Бето.

Бето

Той проведе трогателна среща и в пожарната служба на Пазарджик „Вашите бащи са герои. Те имат изключително опасна професия. Много често хората не оценяват това, което правят. Моите думи сега са насочени към тях: „Благодаря за това, което правите всеки ден! Вие сте герои!”, заяви португалската футболна звезда към децата на огнеборците.

Бившият страж на Севилия разговаря с малчуганите и техните смели родители, като един от въпросите, свързан с мнението му за българските футболисти, го подсети за познанството му с героя от САЩ 94 Ивайло Йорданов, който му е бил треньор в юношеския състав на Спортинг (Лисабон). Последва емоционален момент и осъществен кратък видео разговор между двамата, в който те си припомниха мигове от доброто старо време, но и обсъдиха общи бъдещи инициативи.

Бето зарадва децата и пожарникарите със снимки и автографи, след което се качи на 30-метрова стълба под окуражителните погледи на всички присъстващи. Той получи от ВПД началник Борис Стойнов специален плакет "Приятел на РДПБЗН Пазарджик“, а от своя страна подари на домакините си футболна топка с послание и автограф.

Бето

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Мениджърът обяви преди Ливърпул: "Аз съм новият наставник на мърсисайдци" (ВИДЕО)

29 дни до ЕВРО 2024: Групите на Европейското по футбол - отбори, играчи, мачове (ОБЗОР)

Неочакван герой донесе победата на Барса срещу слабак (ВИДЕО)

Илия Груев поведе Лийдс към Висшата лига, промоцията е близо (ВИДЕО)

Германия атакува Евро 2024 без редица емблематични футболисти

Спорт по телевизията днес – 16 май 2024 г.

Стоилов разкри формулата за успех в Гьозтепе, но отсече: Не сме готови за елита

Ето кога ще стане ясен новият отбор на Килиан Мбапе

Реал Мадрид иска една от големите звезди на Ливърпул

При сбогуването на Мбапе с "Парк де Пренс": ПСЖ загуби от средняк (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят