Капело: България изглежда по-добре сега, отколкото преди 40 години

34358
Капело: България изглежда по-добре сега, отколкото преди 40 години
Снимка: БГНЕС

"Бях в София като играч на националния отбор през 72-73 година. Това беше един различен период. Сега България е една много приятна страна", сподели легендарният италиански треньор Фабио Капело при представянето на трофея от Шампионската лига в столицата, предаде БГНЕС.

Бившият наставник на Реал Мадрид, Ювентус, Милан, Рома и Англия е посланик на най-ценното отличие в европейския клубен футбол при обиколката на купата из Стария континент.

"Спомням си, че за последно бях тук с отбора на Англия - съжалявам, но ви победихме с 3:0. Това е една много интересна страна. Мисля, че изтокът се е подобрил много след падането на стената. Мисля, че представянето на националния ви отбор е много важно за цялостния успех на футбола тук", каза Капело, след като представи трофея от Шампионската лига пред журналисти заедно с Робер Пирес.

Италианският специалист сподели пред медиите част от огромния си опит във футбола "Като мениджър винаги последният спечелен трофей е най-ценният, другите са минало. Мисля, че за мен следващият ще бъде най-ценен. Никога никой президент на отбор не ми е казвал какво трябва да правя. Първият път, когато някой си позволи да направи такова нещо, аз казах "довиждане".

Капело даде прогноза и за предстоящия сблъсък от Шампионската лига между любимия му Милан и Барселона. "Милан трябва да играе много добре, но мисля, че няма шансове срещу Барселона. В този момент тези два отбора са на различно ниво", коментира той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят