Капело у нас, среща се с Домусчиеви

9225
Капело у нас, среща се с Домусчиеви
Снимка: БГНЕС

Един треньор трябва да е преди всичко психолог и да има лидер в отбора. Тези заяви националният селекционер на Русия Фабио Капело. Италианецът бе на посещение у нас и взе участие в дискусията "Футбол и бизнес". Големият треньор също така ще обядва със собствениците на Лудогорец Георги и Кирил Домусчиеви.

Фабио Капело изтъкна също така, че в спорта, и в частност във футбола, също така е много важна и мотивацията. Бившият наставник на Реал (Мадрид) даде конкретни примери за добри отбори - Милан на Ариго Саки и Барселона на Пеп Гуардиола.

И Капело е вариант за нов мениджър на Юнайтед

Италианският специалист Фабио Капело е един от кандидатите за поста мениджър на Манчестър Юнайтед, който в момента заема Дейвид Мойс, с...

"Понякога се налага да правиш иновации, да смениш изпълнителите и схемата, а после да се придържаш към нея. Така се правят големите отбори, така се пише история", обясни селекционерът на Сборная.

Според Капело сплотяването на отбора е много важно нещо. Италианецът подчерта, че е важно в един клуб да се привличат играчи, които имат манталитет на победители и разсъждават като такива. Фабио Капело заяви, че по няколко млади футболисти трябва да бъдат постепенно интегрирани, за да не ги смачка после атмосферата на стадиона.

"Така направихме по времето, когато бях треньор в Реал. Ако пък един футболист системно не се раздава на 100 процента, значи не мисли за играта и работата си, и не е нужен на отбора", твърди Капело, който смята също, че много важни компоненти от играта са интуицията и дисциплината.

 

Капело: България изглежда по-добре сега, отколкото преди 40 години

"Бях в София като играч на националния отбор през 72-73 година. Това беше един различен период. Сега България е една много приятна ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят