Клоп: Битката за титлата във Висшата лига е много вълнуваща

2583
Клоп: Битката за титлата във Висшата лига е много вълнуваща
Снимка: Getty Images/Guliver

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че битката за титлата във Висшата лига е по-скоро вълнуваща, отколкото стресираща, въпреки че мърсисайдци допуснаха две последователни грешки в първенството след равенства с Лестър и Уест Хем.

Така те позволиха на действащия шампион Манчестър Сити да се изкачи на върха по голова разлика след успеха им при гостуването на Евертън, но съдбата за титлата остава в ръцете на ,,червените“, след като те имат мач по-малко от своя пряк конкурент.

Ливърпул с успехи не само на терена, но и на финансовия фронт

Отборът на Ливърпул регистрира рекордни приходи от 455 млн. паунда за миналата година, показват последните счетоводни сметки на клуба. ...

,,Битката за титлата е толкова вълнуваща“, започна Клоп на пресконференцията си преди двубоя на "Анфийлд" срещу Борнемут.

,,Нямаше съмнение, че това ще се случи, бе ясно на всички. Не смятам, че някой си мислеше, че можем да сме на върха в класирането с 12 точки аванс между нас и най-близкия ни преследвач с три оставащи мача до края.

Единственият начин да подобрим своята позиция е като печелим мачове“, продължи той. Само преди седмица мърсисайдци имаха възможността да отворят разлика от седем точки на върха в Премиършип, ремитата с Лестър и Уест Хем ги разколебаха в битката за титлата.

Играчите и феновете на Ливърпул бяха обвинени след равенството с ,,чуковете“ в понеделник, че се поддават на напрежението в борбата за първата титла на тима от 29 години насам и първа изобщо в ерата на Висшата лига.

Клоп призова верните привърженици на ,,червените“ да дойдат на стадиона срещу Борнемут и да подкрепят любимия си отбор.

Манчестър Сити взе дербито на Висшата лига срещу Ливърпул (ВИДЕО)

Шампионът на Англия Манчестър Сити стопи част от разликата пред лидера в класирането на Висшата лига Ливърпул. Това се случи в дербито ...

"Това е сякаш изкрещяваш душата си на терена. Така го наричаме ние в Германия“, обясни немският специалист. ,,Знам, че трябва да се борим с всяка частица от себе си, за да триумфираме накрая. Единственото нещо, което искам да кажа след края на сезона е, че ние сме дали всичко от себе си“, добави мениджърът.

Имаше добри новини за клуба извън футболния терен, след като Ливърпул обяви рекордни приходи за изминалата година на стойност 106 млн. паунда нетна печалба, благодарение на продажбата на Филипе Коутиньо на Барселона и достигането до финала в Шампионската лига. Повечето от тези приходи вече бяха инвестирани в привличането на Алисон Бекер, Фабиньо, Наби Кейта и Джердан Шакири и Клоп се надява, че няма да се наложи да иска още пари за трансфери през лятото.

"Изградихме силен състав, не само за този сезон, но и за бъдеще“, заяви германецът.

,,Надявам се да не се нуждаем от финансови средства за нови попълнения през лятото, защото ако имаме точните играчи, ще се опитаме да извлечем най-доброто от тях“, завърши наставникът.

Ливърпул страда от проблеми с контузии в последните няколко седмици, като бившият треньор на Борусия Дортмунд може да разчита на Трент Алекзандър Арнолд, Джордан Хендерсън и Жоржиньо Вайналдум за двубоя с Борнемут, след като и тримата се завърнаха към тренировки с отбора в четвъртък.

Вижте какво изкрещя Клоп в лицето на четвъртия съдия

Юрген Клоп разкри какво е изкрещял на четвъртия съдия по време на дербито Ливърпул - Челси, завършило с драматично равенство 1:1. Какт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Манчестър Сити разгроми Брайтън и крачи уверено към върха (ВИДЕО)

Потвърдено: Ливърпул е в преговори за нов мениджър, който е уверен, че ще наследи Клоп

Гол в 95-ата минута донесе успеха на Рома при преиграването с Удинезе (ВИДЕО)

Неочакван обрат: Шави остава начело на Барселона

Класен финт и перфектна асистенция: Мбапе твори във Франция (ВИДЕО)

Български национал блести в елита на Кипър

Мбапе и Дембеле се развихриха за разгром на ПСЖ, но Монако отложи празненствата (ВИДЕО)

Ливърпул се сгромоляса в дербито с Евертън, Юнайтед се измъчи с последния (ВИДЕО)

Байерн стартира преговори с националния селекционер на Австрия

Хоспитализираха аржентинска легенда, състоянието му е стабилно (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com