Кой ще е най-красивият гол на сезона?

16243

Голове на нападателите Неймар и Златан Ибрахимович са най-ярките кандидати в списъка с претенденти за наградата на името на Ференц Пушкаш, връчвана за най-красив гол за сезона, съобщи сайтът на Международната футболна федерация ФИФА.

ФИФА обяви днес списък с 10 номинирани за приза. Попадението на Неймар е от мача срещу Япония в Купата на конфедерациите на 15 юни, а този на шведа - във вратата на Англия на 13 ноември миналата година в контролна среща.

За наградата спорят също Петер Анкерсен (Есберг, Дания), Лиза Де Вана (Скай Блу, Нова Зеландия, жени), Антонио Ди Натале (Удинезе, Италия), Панайотис Коне (Болоня, Италия), Даниел Лудуеня (Пачука, Мексико), Неманя Матич (Бенфика, Португалия), Луиза Несиб (Лион, Франция, жени), Хуан Мануел Оливера (Наутико, Бразилия).

Запалянковците ще могат да направят своя избор на страниците FIFA.com и francefootball.fr до 9 ноември, когато ще бъдат обявени три номинации. Името на победителя ще бъде обявено на 13 януари в Цюрих, на церемонията по връчване на "Златната топка" на ФИФА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят