Меси смята да заведе дело срещу обвинилите го в данъчни измами

5406
Меси смята да заведе дело срещу обвинилите го в данъчни измами

Звездата на Барселона Лионел Меси и доскорошният президент на УЕФА Мишел Платини са замесени в скандал за укриване на данъци и за дейност, свързана с офшорни зони.
Двамата са  сред богаташите, укривали пари в офшорни сметки в Панама. Това показват първите разкрития на „Документът Панама” (Panama Papers - Панамски документи) за световната офшорна система, публикувани от „Монд”, както и други медии по света.

Според разследването и изтеклата информация, Меси и баща му Хорхе Хорасио са трупали пари в Панама във фирмата Mega Star Enterprises, която е регистрирана там от Mossack Fonseca - четвъртта по големина юридическа компания в света, която се занимава с офшорки.

Очаква се Меси да направи изявления относно случая, а междувременно излезе информация, че той смята да съди немският вестник Süddeutsche Zeitung, както и Международния консорциум на разследващите журналисти заради лъжлива информация, че участва в мрежа за данъчна измама в Панама.

И българи в най-голямата схема за укриване на доходи - наред с Путин и Меси

Вътре са държавни глави, спортисти, милиардери - това показват първите разкрития на „Документът Панама” (Panama Papers - Па...

Освен името на голямата футболна звезда, се споменава името и на Мишел Платини. Според документите той се е възползвал от услугите на "Мосак Фонсека" за първи път през 2007 година. Интересното в случая е, че това е годината, в която е избран за президент на УЕФА.

В документите на панамската компания са споменати имената на 20 известни футболисти, които са играли или все още играят за клубове като Барселона, Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид.

Кога за първи път е споменато името на Меси в документите вижте в Sportlive.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят