Отново познат победител за "Златната топка"

41400
Отново познат победител за "Златната топка"

Днес на гала-вечер в Цюрих се проведе ежегодната церемония по връчването на "Златната топка" за 2014 година, като за втора поредна година победител стана звездата на Реал Мадрид и Португалия Кристиано Роналдо.

Асът на "белия балет" стана победил в класацията и за 2013 година, като за пръв път в кариерата си печели престижната индивидуална награда в поредни години.

Месианство

Лионел Меси е най-добрият футболист в света за последните седем, осем, да кажем дори десет години. Аржентинецът има безпрецедентните че...

Благодарение на триумфа си той вече разполага с три "Златни топки" в колекцията си, с което изравни имена като Йохан Кройф и Мишел Платини по победи в класацията.

Роналдо заслужи наградата след година, в която вкара 61 гола, добави 22 асистенции, с което помогна за заветната "Десета" на Реал Мадрид в Шампионска лига, а освен това прибави Купата на Краля, Суперкупата на Европа и Световната титла към своята колекция с "кралския клуб".

Зад Роналдо останаха Мануел Нойер, който стана световен шампион с Германия, и Лионел Меси, който заведе Аржентина до финал на Мондиал 2014.

Повече подробности може да намерите в Sportline.bg

Реал Мадрид оглави класирането в Испания

Отборът на "Реал Мадрид" поведе в класирането на Ла Лига, след като победи "Гранада" с 2:0 в мач от 21-ия кръг на първенството и вече...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят