Платини и Блатер са застрашени да бъдат отстранени за 6 години

5984
Платини и Блатер са застрашени да бъдат отстранени за 6 години
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на ФИФА Йозеп Блатер и шефът на УЕФА Мишел Платини могат да бъдат отстранени за шест години от всякаква дейност, свързана с футбол, съобщава БГНЕС.

На 25 септември швейцарската прокуратура започна дело срещу Блатер, който е подозиран в това, че е превел нелегално два милиона швейцарски франка на Мишел Платини.

Французинът вече каза, че заплащането е било законно. Етичната комисия към ФИФА отстрани официално президента си Сеп Блатер, както и президента на УЕФА Мишел Платини за 90 дни, след като имената им се свързаха със скандал за корупция.

Кандидатурата на Платини за президент на ФИФА е отхвърлена, одобрени са 5

Пет от общо седем кандидатури за президенти на ФИФА са приети. Тази на Мишел Платини е отхвърлена, съобщиха от световната футболна цен...

„Отстраняването за 90 дни беше просто условна мярка. Искаме да изясним всичко до Коледа, за да имаме пълната картина преди президентските избори. Това би трябвало да ни подскаже за какъв срок трябва да ги отстраним реално”, каза шефът на комисията по етика Ханс-Йоахим Екерт. Н

а 29 май на конгрес на ФИФА Блатер беше преизбран за пореден мандат, на само четири дни по-късно обяви, че подава оставка на фона на корупционните скандали. Изпълнителният комитет на ФИФА реши на 20 юли, че новите избори за президент ще се проведат на 26 февруари 2016 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят