Реал Мадрид обърна Барселона насред "Камп Ноу"

9818
Реал Мадрид обърна Барселона насред "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images/Guliver

Доста неочаквано за мнозина, но напълно заслужено Реал Мадрид обърна Барселона като гост в голямото дерби на Испания и на Европа. Головете за Реал вкараха Бензема и Роналдо, а за Барса се разписа Пике. Така Белия балет остава трети в Примера, но скъси разликата с каталунците на 7 точки и може би разклати самоувереността им преди четвъртфиналите в Шампионската лига.

През първото полувреме очаквано Барселона беше по-активният отбор, но натискът на каталунците не беше чак толкова свиреп, колкото може би им се искаше на феновете им. Въпреки това по чудо Барса не откри, след като Суарес получи пас по земя от Неймар, но вместо да вкара в опразнения десен ъгъл на Кейлор Навас, успя дори да не уцели топката. В средата на полувремето пък съдията не даде кристално ясно нарушение на Серхио Рамос на самата линия на наказателното поле, фронтално срещу Навас.

9 ТОП футболисти, които бяха изритани от клубовете, за които умираха

Ще ви представим класация с най-добрите футболисти, които отдадоха огромна част от живота си на един клуб и имаха силно желание да завъ...

Реал се бранеше почти през цялото време, но все пак също имаше своите възможности. Най-чистата беше за Карим Бензема, който минути преди края на първото полувреме не можа да разстреля Клаудио Браво, оставен сам на точката на дузпата. Вместо да скъса мрежата, французинът така ритна топката с опит за воле, че тя почти излезе в тъч.

През второто полувреме отново каталунците упражниха натиск и в 56-тата минута той даде резултат. Тогава Пике се възползва от третия поред корнер в рамките на две минути и с глава наниза топката във вратата на Кейлор Навас – 1:0. Само шест минути по-късно обаче Реал изравни, след като Бензема намери мрежата с красива странична ножица, възползвайки се от пас на Кроос – 1:1.

Изравнителният гол нажежи страстите на терена, като в 81-вата минута играчите на Реал имаха пълно основание да се оплакват от съдията, който отмени гол с глава на Гарет Бейл заради много спорно нарушение на уелсеца във въздуха срещу Жорди Алба. Минута по-късно Серхио Рамос беше изгонен заради втори жълт картон, изкаран след фаул срещу Суарес, но веднага след това Реал Мадрид поведе. Светкавична атака на белите изведе Бейл отдясно, той центрира перфектно към Роналдо, който спря топката на гърди и мушна топката между краката на Клаудио Браво с удар по земята – 1:2.

Пълен репортаж и ВИДЕО от мача вижте в Sportlive.bg

От върха на дъното - последствията от затвора за Адам Джонсън

Бившият английски национал по футбол Адам Джонсън откри от пряк опит, че съвсем не е едно и също да ти плащат да играеш футбол и да раб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят