Рио Фърдинанд се сбогува с Манчестър Юнайтед

4756
Рио Фърдинанд се сбогува с Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

Рио Фърдинанд приключи официално приключи кариерата си в Манчестър Юнайтед. Новината беше първо съобщена от "Дейли Мейл", а няколко часа по-късно беше потвърдена от 35-годишният футболист. Фърдинанд бе 12 години на "Олд Трафорд" (2002-2014)

"От няколко месеца мисля за бъдещето си и реших, че след 12 години в най-добрия клуб в света е време да продължа напред. Станах част от Манчестър Юнайтед с надеждата да печеля трофеи, но и в най-смелите си мечти не съм предполагал колко далеч ще стигна. Обстоятелствата не ми позволиха да се сбогувам така, както би ми се искало, но във всички случаи искам да благодаря на съотборниците си през годините, клуба и феновете за тези невероятни 12 години от моя живот, които никога няма да забравя. Чувствам се здрав и готов за нови предизвикателства", написа Фърдинанд, чийто думи означават, че няма да спре с футбола, а ще продължи кариерата си в друг клуб

Марко Ройс разочарова европейските грандове

Асът на Борусия Дортмунд Марко Ройс увери, че остава в редиците на германския вицешампион и през следващия сезон. Както е известно, Ро...

Новината, че е освободен, Фърдинанд е научил в съблекалнята след последния мач за сезона от директора Ед Уудуърд. Присъстващите са били шокирани, че клубът се разделя с легенда като него по този суров начин.

През 2002 г. бранителят беше привлечен от Лийдс за рекордните за английския футбол 29,1 млн. паунда. От този момент до сега той изигра 455 мача, но в последния сезон беше твърда резерва в състава на Дейвид Мойс. Според информациите на Острова бъдещето пред Фърдинанд е свързано със САЩ, Близкия изток или Китай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com