Сеп Балтер изригна срещу Бразилия заради неспазените срокове

15553
Сеп Балтер изригна срещу Бразилия заради неспазените срокове
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на ФИФА разкритикува остро Бразилия заради несправянето й с крайните срокове по строежа на стадионите за Мондиал 2014 и фактът, че всичко ще бъде завършено няколко седмици преди старта на първенството. Според  Блатер до момента никога не е имало друга страна, която толкова да се е забавила с подготовката си.

В момента шест от общо дванадесетте стадиона са в процес на реконструкция. Крайният срок за завършването им бе 31-ви декември 2013г. Това забавяне афектира и върху подготовката на инфраструктурата, хотелите и летищата.

Стоичков: В цял свят футболът е корумпиран

Футболната ни легенда, Христо Стоичков, не пожали и шефовете на световния и европейски футбол - Сеп Блатер и Мишел Платини. „Ка...

Блатер подчерта, че Бразилия е имала на разположение 7 години, след като бе избрана за домакин – до момента предишните домакини са имали на разположение шест или дори по-малко.

Швейцарският  всекидневник 24 Heures се поинтересува от мнението на Блатер за осъзнаването от страна на домакините колко всъщност сериозно предизвикателство имат пред себе си. Отговорът на президента на ФИФА е следният:

„Бразилия не успя да осъзнае с какво се захваща. Те започнаха работа по стадионите твърде късно. Никоя друга домакинска страна не се забави толкова с подготовката си, откакто съм начело на ФИФА. Нещо повече – те имаха най-много време за подготовка. Просто е невероятно!“, възмущава се Блатер.

Дори Южна Африка, която не е по-добре в икономическо и социално положение от Бразилия се справи навреме и организира един качествен Мондиал.

Блатер: Мондиал 2010 бе сбъднатата мечта на Мандела

ФИФА разпореди минута мълчание по време на предстоящите футболни срещи, както и спусна флаговете в памет на Нелсън Мандела. Президентът...

Работата по три от стадионите в Бразилия ще завърши чак в средата на април – по-малко от месец преди началото на Световното първенство по футбол. По случая Блатер заяви още през декември, че „Няма резервен план“.  Нещо повече – един от тези стадиони приема откриването на най-дългоочакваното спортно събитие на Земята. Проблемите следват един след друг, а кулминацията бе смъртта на двама от работниците през ноември.

Бразилското правителство увери, че съоръжението ще бъде готово до средата на феврурари, което бе обявено само ден преди насрочването на друг краен срок от ФИФА – 15-ти април. Освен всичко това Блатер напомни още, че отново се очаква да има протести – същите, които съпровождаха и Купата на конфедерациите през миналото лято.

Блатер добави още: „Аз съм оптимист, а не песимист – ето защо не се тревожа. Всички знаем обаче, че отново ще им апротести и манифестации. Вярвам обаче, че футболът ще е в безопасност, че бразилците няма да атакуват спорта директно. Все пак за тях той е религия!“.

Сеп Блатер поднесе отново изненада, като каза, че е променил мнението си и може да реши отново да се кандидатира за поста през следващата година: „Не мога да отговоря категорично, но ще кажа, че не се чувствам достатъчно уморен и остарял, за да се оттегля“.

Платини апелира за премахване на жълтите картони

Президентът на УЕФА, Мишел Платини, предлага жълтите картони и последващите наказания да се заменят с вид порицание от ръгбито. Според...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят