УЕФА налага забрана за трансфери и на Ман Сити и ПСЖ

10543
УЕФА налага забрана за трансфери и на Ман Сити и ПСЖ
Снимка: Getty Images / Guliver

Манчестър Сити и Пари Сен Жермен са застрашени да получат тежки санкции, заради това, че са нарушили правилата за финансов феърплей.

В края на февруари и началото на март УЕФА започна проверка на 76 клуба. В последствие техният брой беше много по-малък. Според "Телеграф" в следващите два дни комисията по феърплей ще вземе първите решения за санкции. Очаква се, че засега няма да има клубове, които да бъдат извадени от участие в Шампионската лига, но ще има големи глоби и евентуално налагане на трансферно ембарго!

В Ман Сити са най-добре платени в света

Футболистите на Манчестър Сити са най-добре платените спортисти на света. Това показва проучване на "Sporting Intelligence“, в ко...

Точно пред такова наказание - забрана за привличане на нови играчи, са изправени Манчестър Сити и ПСЖ, твърди "Телеграф". Според изданието Челси, Манчестър Юнайтед и Арсенал не са сред разследваните клубове. Очаква се дискусиите в комисията да бъдат доста разгорещени и да бъде назначена нова дата за допълнително заседание. Санкциите няма да бъдат обявени официално преди 5 май, но вероятно и преди тази дата ще изтече достатъчно информация за това какво се готви. Предполага се, че ако комисията признае вината на Манчестър Сити, но не извади клуба от ШЛ, то може други заинтересовани клубове - като Арсенал или Евертън, да обжалват санкцията, за да заемат мястото на "гражданите", в случай че не се доберат до място, което им позволява участие в турнира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят