УЕФА погна Русия, фенове пребиват и искат "Руска империя"

7289
УЕФА погна Русия, фенове пребиват и искат "Руска империя"

УЕФА започна дисциплинарна процедура срещу Русия заради поведението на руски фенове по време на мача Русия-Чехия от Евро-2012 в петък, пише „Обзървър”.

Решението дойде след сведения, че единственият чешки чернокож играч Теодор Гебре Селасие е бил обект на обидни скандирания по време на мача във Вроцлав. Фенове са били видени и да размахват крайнодесни знамена с лозунга „Руска империя”.

Евро 2012: Мъже зяпат, жените пийват

"Европейското първенство ще ни се отрази добре, ще си пия биричка", доволно възкликна младо момиче пред БГНЕС.Момичето се разхождаше с...

При отделен инцидент руски фенове са заловени на камера как нападат разпоредители от стадиона, като четирима души след инцидента са имали нужда от болнично лечение.

В същото време руският футболен съюз призова феновете на отбора да се държат прилично по време на Европейското първенство в Полша и Украйна.

Възпитаниците на Дик Адвокат стартираха с убедителна победа над Чехия с 4:1 в група "А" в петък, но след мача успехът беше помрачен от инциденти на трибуните на стадиона във Вроцлав.

"Националният отбор на Русия се нуждае от феновете си на Евро 2012. В първия мач срещу Чехия подкрепата от трибуните беше изключителна. Играчите от състава подчертаха, че именно тази подкрепа ги е вдъхновила за победата с 4:1. За съжаление между нашите запалянковци имаше и хора, които извършиха недостойни неща. Тези, които избират стадиона, за да декларират своите лични политически или други позиции, нямат място на трибуните. В тази връзка Руският футболен съюз и националният отбор настоятелно молят всички истински фенове да се противопоставят на провокативните действия и да оказват пълно съдействие на организаторите", се казва в декларацията на РФС.

Холандците отчаяни. Търсят знак от съдбата

Холандия започна да търси знаци от съдбата след лошия старт на Евро 2012. "Лалетата" паднаха от Дания с 0:1, но феновете си спомниха, ...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят