Винисиус сам срещу расизма: Днес Испания е страна на расистите (ВИДЕО)

2167
Винисиус сам срещу расизма: Днес Испания е страна на расистите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Бразилският нападател на Реал Мадрид Винисиус Жуниор обвини Ла Лига и Испания в расизъм, след като получи расистки обиди от трибуните по време на неделното поражение на стадион "Местая" във Валенсия.

По време на мача Винисиус посочи феновете, които го обиждаха, а това доведе до спиране на мача за 10 минути. След това Винисиус влезе в пререкание с играчите на Валенсия, което доведе до неговото изгонване през второто полувреме.

Винисиус атакува Ла Лига и Испания заради расизма

"Това не беше нито първият път, нито вторият, нито третият. Расизмът е нещо нормално в Ла Лига. Първенството смята това за нормално, федерацията го смята за нормално, а съперниците ни го насърчават", написа Винисиус в Twitter след мача.

"Шампионатът, който някога принадлежеше на Роналдиньо, Роналдо, Кристиано (Роналдо) и (Лионел) Меси, днес принадлежи на расистите. Една красива нация, която ме посрещна и която обичам, но която прие да изнася в света образа на расистка страна.

Съжалявам за онези испанци, които не са съгласни с това, но днес в Бразилия Испания е известна като страна на расистите. Аз съм силен и ще извървя целия път срещу расистите. Дори да е далеч оттук", добави още Винисиус.

Ла Лига ще изиска всички налични снимки, за да разследва инцидента. "Ако бъде установено престъпление от омраза, ще предприемем съответните правни действия", се казва в изявление на испанското първенство.

Президентът на Ла Лига контрира Винисиус

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас отговори на коментарите на Винисиус, като го помоли да бъде по-информиран за това какво може да се направи в случаи на расизъм.

"Тези, които трябва да ти обяснят какво е това и какво може да направи Ла Лига в случаи на расизъм, се опитахме да ти обясним сами, но ти не се появи на нито една от двете договорени дати, които сам поиска", заяви Тебас в Twitter.

"Преди да критикувате и клеветите Ла Лига, трябва да се информирате правилно, Винисиус. Не се оставяйте да бъдете манипулирани и се уверете, че разбирате компетенциите на другия и работата, която вършим заедно", добави още шефът на ла Лига.

Винисиус отговори на Хавиер Тебас

Отговорът на Винисиус не закъсня: "За пореден път, вместо да критикува расистите, президентът на ЛаЛига се появява в социалните мрежи, за да ме нападне. Колкото и да говорите и да се правите, че не четете, имиджът на вашето първенство е разклатен."

В началото на годината Винисиус отново стана жертва на расизъм.

За пореден път, вместо да критикува расистите, президентът на ЛаЛига се появява в социалните мрежи, за да ме нападне.
Колкото и да говорите и да се правите, че не четете, имиджът на вашето първенство е разклатен. Вижте отговорите на постовете си и се изненадайте...
Изпускането на себе си само ви прави равни на расистите. Не съм ти приятел, за да говориш за расизма. Аз искам действия и наказания. Хаштагът не ме трогва. За пореден път, вместо да критикува расистите, президентът на Ла Лига се появява в социалните мрежи, за да ме нападне. Колкото и да говорите и да се правите, че не четете, имиджът на вашето първенство е разклатен. За пореден път, вместо да критикува расистите, президентът на ЛаЛига се появява в социалните мрежи, за да ме нападне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

След като напусне Ливърпул: Разкриха новия клуб на Юрген Клоп

Пореден провал за баварците: Трети треньор отказа да поеме Байерн Мюнхен

Кристиано Роналдо избухна и класира Ал Насър на финал, но срещу най-големия кошмар (ВИДЕО)

Дортмунд е по-близо от ПСЖ до финал в Шампионска лига, но интригата е жива (ВИДЕО)

След две дузпи: Байерн и Реал оставиха развръзката за "Бернабеу" (ВИДЕО)

Манчестър Юнайтед вади почти целия отбор на сергията, само трима не се продават

Футболната романтика е жива: Приказката на Джейми Варди и Лестър (ВИДЕО)

Спорт по телевизията днес - 30 април 2024 г.

Барселона обърна десет от Валенсия и излезе на второ място в Испания (ВИДЕО)

Манчестър Сити продължава без грешка в борбата за титлата във Висшата лига (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят