Анатоли Илиев от Трявна хвана кръста на Богоявление за трети път

4555
Анатоли Илиев от Трявна хвана кръста на Богоявление за трети път
Снимка: Община Трявна

26-годишният Анатоли Илиев от Трявна хвана за трети път Свещения кръст на днешния голям християнски празник – Богоявление. В ледените води на р. Тревненска, днес, младежът смело се хвърли напред заедно с още осем смелчаци, решили да изпробват късмета си и да се преборят за кръста. Най-бърз сред тях, обаче, беше Анатоли, който пожела най-вече здраве на себе си, своите близки и на всички тревненци! 

“Богоявленският кръст го хващам за трети път и това може само да ме радва! Реших да се хвърля във водите за първи път през 2017 година, за да изпробвам себе си, на какво съм способен и най-вече за здраве! Чувството е невероятно и пожелавам на всички да бъдат благословени, честити и здрави през цялата година!” сподели 26-годишният младеж и добави, че народните поверия са верни и който извади кръста на Йордановден е здрав през цялата година!  

Представители на община Трявна зарадваха кучешкия приют с дарена храна

Кметът на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева и зам.-кметът на Община Трявна – г-н Марин Маринов, вчера, посетиха приюта з...

Здраве и благоденствие на Анатоли пожелаха също отец Николай, отец Георги и отец Петър, които го поръсиха с китка чемшир и светена вода. Кметът на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева връчи парична награда на първенеца сред младежите и го поздрави за поредния му успех.  

“Бъди много здрав, все така уверен в себе си и продължавай в същия дух и занапред! Честит празник!” пожела на 26-годишния Анатоли кметът на Община Трявна.

Празникът и ритуалът по хвърляне на Свещения кръст от железния мост до парка зад Народно читалище “Пенчо Славейков 1871” в Трявна и тази година събра десетки жители и гости на града. Всички, те, бяха поръсени от тримата свещеници за здраве, които извършиха богоявленски водосвет преди хвърлянето на кръста в студените води на р. Тревненска.  

За днешния Йордановден, още от ранни зори, бяха отслужени утринни богослужения, празнична света литургия и велик водосвет в трите храма в Трявна – църква “Св. Георги”, църква “Св. Архангел Михаил” и параклис “Св. Никола”. Заедно с десетки миряни, кметът на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева и зам.-кметът на Община Трявна – г-н Марин Маринов запалиха свещички и се помолиха за здраве и благополучие в църквата “Св. Архангел Михаил”.  

Над 40 адреса в Трявна са с подменено осветление

От началото на ноември досега Община Трявна е подменила уличното осветление на над 40 адреса в жилищни квартали в Трявна и Плачковци и ...

“На всички нас, християните, пожелавам да си пожелаем вътре в душите си по-малко страх от това, което се случва с всички нас, всички сме боледували, всички са боледували в миналото и всички ще боледуваме сигурно в бъдещето, защото това са изпитания, които ни карат да станем по-силни, да се обичаме повече вследствие на тези изпитания и да си помагаме още повече!” се обърна към всички вярващи отец Георги и ги поздрави по повод днешния голям християнски празник, след което миряните си наляха светена вода, която отнесоха в домовете си за здраве.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГАБРОВО:

Одит на Дома на хумора и сатирата в Габрово: Секретен е, защо?

Gabrovo story: "Sweet European funds for the mayor's brother - OLAF is looking at a whistleblower tip (PHOTOS)"

Guarded by police officers: The mayor's brother in Gabrovo removes a fence, which he does not own (VIDEO and PHOTOS)

"You appropriate the door and the lucrative property is yours: Is that what the mayor of Gabrovo does?"

Сладки европари за брата на кметицата на Габрово: ОЛАФ гледа разобличаващ сигнал (СНИМКИ)

Заради явна грешка: Тунелът под Шипка ще продължи да кротува още дълго време

Възрастно семейство загина при пожар в Габрово

Заради неработещ светофар: Патрулка и кола се удариха в Габрово

Финансов колапс: Дряновски завод е поставен на ръба след спрян договор за модернизация на вагони

Теди Джорджо: Трябва да има образователен ценз за кандидатите за кметове и общински съветници (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com