Младите в Дряново ще окупират градската библиотека

4512
Младите в Дряново ще окупират градската библиотека

Противно на стереотипното мислене, че малко хора четат, особено сред младите, ние познаваме много книголюбци, които не просто четат, а четат смислени неща. И тъй като обичаме да запознаваме едни готини хора с други готини хора, за се вдъхновяваме взаимно, измислихме интересен начин как да се случи това - "Окупирай библиотеката"!

Кога?

19 декември 2015 г, събота, 11:00 ч

В духа на Възраждането и занаятите - Трявна, Габрово, Дряново и Севлиево

Във второто си издание тази седмица петъчната рубрика на „Българският пътеводител“ в Actualno.com остава на възрожденска въ...

Къде?

Град Дряново, библиотека „Развитие” при Народно читалище „Развитие-1869”

Каква е идеята?

Събираме се в уречения час, влизаме в библиотеката и ще засечем 2 минути - толкова време ще има всеки да се разходи между купищата книги и да вземе една. Нарочно времето е малко - да няма много подбиране, а произволни книги. След това ще се съберем в читалнята, всеки ще даде своята книга на друг и следват 30 минути за четене - без значение дали сте случили на много интересно или много скучно четиво. После всеки ще разкаже с няколко изречения за какво иде реч в неговата книга. Така ще се запознаем, макар и бегло, с доста заглавия само за 1-2 часа.

Целта е да се предизвикаме и прочетем нещо, което иначе едва ли бихме се осмелили да разгърнем. Освен това ще се опознаем с приятни хора, ще вдъхнем живец на библиотеката и ще разнообразим съботата с нещо интересно и смислено. И ще поразсеем стереотипното мислене, че хората в днешно време, особено младите, не четат книги.

Затруднено е движението на пътя Дряново-Габрово

Движението на автомобили в района на път Дряново-Габрово при Сарая е затруднено и се извършва в едната лента поради катастрофа, съобщих...

Тъй като събитието ще се случи малко преди Коледа, обстановката ще е подобаваща – домашни сладки, топъл чай, лек джаз. Освен това из библиотеката ще бъде пълно с балони с изписани върху тях цитати от български и чуждестранни писатели.

Входът е безплатен, нужно е само желание.

Кои сме ние?

Инициативата е на младежко сдружение МОГА-Дряново (www.mogadryanovo.org) и сайта „Дестинация Дряново” (www.destinationdryanovo.com). Вече над три години работим абсолютно безкористно и доброволно за това родният ни Дряновски край да бъде все по-красиво и интересно място както за местните, така и за гостите. С инициативи като „Окупирай библиотеката” и менторска програма „Голямото надъхване” (инфо: http://goo.gl/XqV6IQ ) искаме да покажем, че Дряново може да е малък град по площ и брой население, но не и по идеи.

Надяваме се да вдъхновим и други хора из страната да допринасят за подобряване на средата около тях, защото смятаме, че тъкмо малките, но много на брой и правени от сърце инициативи са пътят България да просперира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com