ТУ-Габрово чества 50-годишнина

13099
ТУ-Габрово чества 50-годишнина

Днес започнаха проявите по повод отбеляазването на 50-годишнината от създаването на Техническия университет в Габрово. Началото беше дадено с празничен водосвет, молебен за здраве и тържествен академичен съвет за удостояване с почетното звание "доктор хонорис кауза" на ректора на Висшето училище в германския град Митвайда - проф. д-р Лудвиг Хилмер

Идеята за създаване на висше техническо училище в Габрово датира от 40-те години на XIX век, когато е формулирана от българския просветител и учен Васил Априлов и неговия съратник Никола Палаузов, информира БТА.

Габрово ще приеме най-мащабното Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата

От май до септември на следващата 2015 година Музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово ще бъде домакин на най-мащабната ...

Проявите, свързани с годишнината, продължават с откриване на лаборатория с иновативно оборудване, тържествена церемония, в която ще участват учени от 10 държави, а утре е откриването на международната научна конференция "Унитех".

В габровския университет през тази учебна година се обучават 5100 студенти, а от създаването му до сега са дипломирани над 27 500 специалисти с висше техническо образование. Обучението на студентите се извършва в образователно-квалификационните степени "бакалавър" и "магистър" и в образователно-научната степен "доктор".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com