Вандалска проява пред Дома на хумора и сатирата в Габрово‏

5645
Вандалска проява пред Дома на хумора и сатирата в Габрово‏
Снимка: gabrovonews.bg

Дейностите по облагородяване на градския ландшафт продължават, обяви в малко претенциозен стил официалният сайт на Община Габрово вчера.

Звеното за озеленяване продължава с опитите да създаде приветлив вид на отделни части от града.

Морската градина остана без ток заради вандали

Без ток останаха алеи в морската градина във Варна заради вандали, които окрадоха кабелите на лампите, съобщи  Петел. Участъкът б...

В същото време жители на столицата на хумора и сатирата, дали заради характерната си спестовност или по друга причина, дават всичко от себе си, за да стопират този процес.

"Цветен кръстопът! (Сутринта видях, че на отсрещния тротоар половината от цветята са изтръгнати...Не е за харесване.)", това е написала на стената си във Фейсбук Венета Козарева и е публикувала снимки от района на работното си място - Дома на хумора и сатирата.

"Ето това не мога да го разбера, как ще изскубваш цвете, което не си го посял? И това не го правят млади хора, а възрастни жени, които съм виждала с очите си, как се оглеждат и после посягат и бързо го скриват в торбите си, за да си го отнесат в техните градини. Поне цветята са евтини, да си ги купят. Но кой ти мисли за общинското, от него може да се краде", разсъждава във Фейсбук Донка Ботева по повод снимките и коментара.

"И мен ме дразни това! Що за хора са!", възмущава се Ани Божкова, а друг техен виртуален приятел добавя:

БДЖ загубила 1 млн.лв. заради вандализъм

Безбилетни пътувания и вандализъм са причините държавните железници да регистрират загуби от близо 1 млн. лв. през тази година. Това съ...

"Всеки ден преминаваме през кръстовището и виждаме как едно по едно сандъчетата остават с по-малко цветя, първо по-крайните, после по-шарените и така .... Ние в Дневния център сме свидетели как по-различно цвете от нашата градина цъфна в двор близо до нас. Затова сега цветята ни цъфтят на терасата. Не сме се справили и с боклуците на хубавата ни беседка. Всяка сутрин почистваме, за да седнем и работим на нея. Уви, така е!".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com