10 от най-непретенциозните стайни растения - цветя за мързеливци

24201
10 от най-непретенциозните стайни растения - цветя за мързеливци
Снимка: Karolina Grabowska / Pixabay

Сансевиерия

1. Расте добре както на южен прозорец, така и в полутъмен ъгъл, но на слънчев прозорец листата стават по-ярки. Можете да го пресаждате на всеки няколко години, когато не се побира в саксия.

Хоя карноза

2. Друго изключително устойчиво растение е хоя карноза или "восъчен бръшлян". Расте добре на южен прозорец, няма да изчезне и в северната стая. В дебели восъчни листа се натрупва влага, лесно може да оцелее няколко месеца без поливане.

Красула

3. Много популярно е стайното растение Crassula oval, по-известно като дебелата жена или "дървото на парите". Рядко се налага да се полива - месестите листа задържат много влага. Дървото на парите може да расте на южния прозорец и на северния. Може да се съхранява в хладно помещение при температури до 10 градуса през зимата.

Какви цветя да засадим през пролетта?

Хлорофитум

4. Това растение е с грациозни зелени или бяло-зелените тесни листа. Но това растение е едно от най-невзискателните и лесни за грижа. Кореновата му част има удебеления, които натрупват вода и хранителни вещества. Хлорофитумът не го заплашва суша има излишна влага, може да расте на слънце и на сянка.

Аспидистра

5. Аспидистра - не изисква специални грижи. Това растение в Англия се нарича "чугунено растение" заради способността му да издържа на топлина и студ, липса на светлина и влага.

Замиокулкас

6. Екзотичният замиокулкас също не се нуждае от специални грижи. Замиокулкас не страда от яркото слънце, не изисква чести подхранвания, расте добре в малка саксия.

Единственото изискване е почвата да не е твърде питателна и плътна. По-добре е да смесите готова почва за теменужки или кактуси с пясък.

4 евтини начина да съживите дори най-изсъхналите цветя

Нолина (Бокарнея)

7. Идеално растение за хора, които често отсъстват от дома си за 1-2 седмици. Този обитател на пустинята във формата на бутилка изглежда оригинален във всеки интериор, изисква много малко грижи и внимание.

Сциндапсус

8. Сциндапсус - непретенциозно растение със сърцевидни или заоблени листа с яркозелен цвят с жълтеникаво-бели петна. Растението може да достигне един и половина метра дължина.

Доста устойчив на сянка, може да расте в дълбините на стаята, където слънцето само от време на време огрява. Грижата за растенията е минимална.

Каланхое

9. Каланхое -  известно като лечебно стайно растение, което не изисква никакви грижи. Напоследък се появиха много хибриди каланхое. Рядко можете да поливате растението, неговите плътни сочни листа и стъбла съдържат много влага. Расте добре на прозорци с всякаква ориентация.

Спатифилум

10. Спатифилум е непретенциозно растение, което цъфти през цялата година. През летните месеци расте добре на западните, източните и северните прозорци, през зимата е по-добре да го пренаредите на юг. При силно пресушаване листата увисват, но след поливане отново оживяват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

С какво е подходящо да подсилим разсад домати?

Научете този хитър способ за вкореняване на рози във вестник!

Как се прави размножаване на дафинов лист?

Засейте копъра по този начин, ако искате да поникне по-бързо

Торете чесъна така, за да е богата реколтата му

Най-добрият тор за динята е този

Най-добрите сортове тиквички са тези

Торене на къпините през април - ето как се прави

Защо опитните градинари поръсват лехите с елда

Различен вкус ли имат морковите от сорт Rainbow blend

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com