Как лесно да си направим чудна градина на балкона, перфектна за лятото

13000
Как лесно да си направим чудна градина на балкона, перфектна за лятото
Снимка: Instagram

През лятото балконите са любимо място, където можете да се наслаждавате на прохладния бриз, слънчевите бани и спокойствието. В зависимост от размера и предпочитанията си можете да го превърнете в красиво място за отдих или в красив райп под формата на малка градина. Или може би по малко и от двете? Ето няколко идеи за създаване на комфортно външно пространство, заобиколено от зеленина.

ТОП 5 съвета за поддържане на красиви розови храсти

Втора дневна

Капризи и правила при отглеждането на балконски цветя

Пролетта се смята за най-подходящият сезон за засаждането на растенията за балкона в определени саксии и сандъчета. Специално за тази ц...

Ако искате да прекарвате повече време навън, създайте най-красивия балкон. Можете да го превърнете във втора малка всекидневна с всичко необходимо за релаксиращ следобед. Не е нужно да се ограничавате само с градински мебели.

Можете да поставите постелки, възглавници или малки килимчета направо на пода на балкона. Можете да поставите няколко големи саксийни растения за сянка.

Цветя и зеленчуци

Балконът може успешно да замени градината - и там могат да се отглеждат не само цветя. Някои зеленчуци изискват по-малко пространство и по-малко почва. А цветята на балкона са истинска фантазия! Най-добре е да изберете сортове, които са лесни за гледане и не изискват специални грижи. Трябва да се съобразите и със слънчевата светлина на балкона си.

Традиционните градинари отглеждат много едногодишни и многогодишни растения, като здравец, петунии, лапад, ягодки и чери домати. Така че, ако се заемете сериозно с това, ще бъдете заобиколени от красиви, ароматни цветя през всички летни месеци.

Поливайте цветята на терасата всеки ден

Температурата на балкона е по-висока, отколкото на открито, защото стените на къщата, нагрявани от слънцето, допълнително повишават тем...

Билкови градини

Ако искате да намерите компромис между полезност и декоративност във вашата мини градина, не търсете повече и се спрете на билките. Те изглеждат добре, ухаят приятно и - най-важното - са по-малко взискателни. Освен това не изискват много място и могат да се отглеждат успешно дори в саксии.

Сушените билки отдавна са алтернатива за тези, които не разполагат със собствена градина. Почти всички билки вече могат да бъдат оценени на перваза на прозореца или на балкона, а при желание е лесно да се създаде малка ядлива градина.

Божури - красиво допълнение към градината

Ако не разполагате с подходящи саксии, не се колебайте да използвате почти всичко, което ви е под ръка, включително пластмасови кофички или чаши за кафе. Достатъчно прост дизайн ще изглежда добре и ще бъде уникално допълнение към декора на балкона ви!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Торенето на гроздето с тази съставка е огромна грешка

Грешки, които карат орхидеята да пожълтее и да загине

Колко дни след цъфтеж узряват доматите

Какво предизвиква черно гниене по доматите

Как да се преборим с ранното кафяво гниене по овошките

Как да се преборим с поповото прасе?

Как да решим проблема с бледия разсад от пипер и патладжан?

Засаждане на лук в открита земя: правила и съвети за отглеждане

Как да предизвикате покълване на чесън в пластмасова бутилка у дома?

Отглеждане на краставици - ето как го правят японските градинари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com