Какви непретенциозни растения да изберете за засаждане в градината?

4239
Какви непретенциозни растения да изберете за засаждане в градината?
Снимка: iStock

С наближаването на топлите дни много хора отново се отправят към вилите си, за да се насладят на тишината на природата и, разбира се, да отглеждат пресни зеленчуци и плодове. Градинарите обаче не винаги имат достатъчно време, за да се грижат усърдно за своите растения. Ето защо трябва да се обърне внимание на гамата от култури, които не изискват постоянен надзор и грижи. Ето осем такива растения, които могат да бъдат засадени в градината и да се поливат веднъж седмично.

8 непретенциозни растения за градината

1. Дървета и храсти

Да започнем с най-елементарното - овощни дървета и ягодоплодни храсти. Ябълки, круши, череши, черници, кайсии, малини, къпини - всички те растат добре дори и без активна намеса. Въпреки че, разбира се, от време на време трябва да им се осигури поливане и защита от вредители, но като цяло няколко посещения на месец ще бъдат напълно достатъчни.

Луксозна градина без поливане: 7-те най-красиви растения, устойчиви на суша

2. Картофи

Картофите са друг представител, който не е много взискателен по отношение на грижите. Не се нуждае от често поливане, въпреки че все пак е необходимо да се натрупат леглата и да се предпазят от колорадски бръмбари. Като се вземат предвид тези точки, ще бъде достатъчно градинарите да се отбият в градината веднъж седмично.

3. Зеле

Въпреки че разсадът от зеле може да изисква известно внимание, веднъж пресаден, той става по-прощаващ. Когато избирате място за засаждане, трябва да предпочитате частична сянка, така че растенията да са по-малко изложени на слънчева светлина.

4. Газания

Това е отличен избор за създаване на красиви цветни лехи. Те не само радват окото с ярки цветове, но и изискват минимални грижи. Поливането веднъж седмично, а понякога и по-рядко при дъждовно време ще бъде достатъчно.

10 от най-красивите вечнозелени храсти за вашата градина

5. Дини

Тиквичките, тиквата, тиквата и динята могат да процъфтяват във вашата градина с минимална намеса. Широките листа на тези растения предпазват почвата от плевели и слънчеви изгаряния, което ги прави идеален избор за заети градинари.

6. Люта чушка

Малките люти чушки не само не изискват често поливане, но и стават по-люти в сух климат. Те могат да бъдат засадени и забравени до следващото посещение на имота.

7. Подправки

Чесънът и босилекът са идеални представители за тези, които рядко се появяват на вилата. Те не само са устойчиви на липса на влага, но и имат отличен аромат и вкус.

8. Бобови култури

Грахът и бобът са други два вида, които могат да виреят без постоянен надзор. Основното нещо е да им осигурите подкрепа и да приберете реколтата своевременно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Кои цветя са подходящи за отглеждане на балкона?

Кори от картофи - те са най-добрият тор за тези растения

Тази вода е най-добрият тор за цветята

Това е най-сигурният начин да се отървете от листните въшки

Тази грешка съсипва доматите в жегата

Тези 8 лайфхака за отглеждане на краставици ще ви донесат тонове реколта

За какво да внимаваме при отглеждане на грах в двора

Как се отглежда банан в двора

Каква е тайната за отглеждане на бамя в двора

Как да си отгледаме дафинов лист в двора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com