Лесни за отглеждане орхидеи

9241
Лесни за отглеждане орхидеи
Снимка: Getty Images/Guliver

Орхидеята е любимо цвете на повечето градинари, но понякога не се справят с отглеждането ѝ. В следващите редове ще посочим нови видове на орхидеите, които привличат с красивите си цветове, но също така и с лесния начин на отглеждане.

Фаленопсис

Те са едни от най-евтините, които бързо цъфтят. След като цъфнат, изглеждат красиви дълго време след това – около 4 месеца. Цветовете можете да ги видите в различни нюанси – бяло, розово, червено, зелено, жълто, оранжево и лилаво.

Как се отглеждат: Този вид орхидея трябва да бъде засадена на ниско и светло място и да се поливат веднъж седмично. За да имат повече цветове, то можете да ги подхранвате с торове за орхидеи. Оптималната температура, при която ще се чувстват добре, е между 10 и 24 градуса. Интересното тук е, че по-ниските температури помагат и за по-бързия им растеж.

Дендробиум

Цъфтежът на този вид орхидея наподобява цветчетата в букет и има дълги съцветия. Те изглеждат добре дори и след месеци. Цветовете им варират в различните нюанси – от бели до лилави, розови и дори зелени.

Този вид орхидеи обичат места с умерена температура и много светлина. Поливат се веднъж седмично и се наторяват с тор за орхидеи. Най-подходящата температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Те се срещат в различни разновидности. Най-лесно достъпните са тези, които са вечнозелени, а цветовете им се появяват на различни етапи през годината.

Когато купувате ОРХИДЕЯ, винаги обръщайте внимание на ето ТОВА

Онцидиум

Този вид орхидеи се наричат още „танцуваща дама“. Цветчетата са малки и разноцветни и обикновено са повече от 50 в едно съцветие. Обградени са в нюансите на жълто, кафяво, червено, розово и бяло с пищни и контрастни очертания.

Този вид орхидеи обичат места с умерена температура и много светлина. Поливат се веднъж седмично и се торят с тор за орхидеи през пролетта и лятото Подходяща температура за тях е между 10 и 24 градуса. Особеното при тях е, че са силно ароматни орхидеи.

Цимбидиум

Този вид орхидеи са особено устойчиви на ниски температури и затова се препоръчват за отглеждане целогодишно. Харесват светлите места и можете да ги държите навън под сянка през лятото. Поливат се веднъж седмично, като е важно да не се пресуши почвата.

Те издържат до минус 10 градуса през зимата и можете да ги видите да цъфтят и тогава. Торят се с тор за орхидеи. 

Пантофка

Те се състоят от големи цветни торбички, които са прикрепени към чашчелистчето и две листенца. Често те са с пъстри листа и изглеждат красиво, дори и да не цъфтят.

Те растат при ниски и умерени температури на светли места. Поливат се веднъж седмично и се торят веднъж месечно, през пролетта и лятото. Най-подходяща температура за тях е между 10 и 21 градуса.

Някои от цветчетата растат много по стъблото, така ще ви дадат по-голям изглед за по-голям период от време.

Не е за вярване какво се случва с ОРХИДЕЯТА, когато поставите кубче лед в саксията

Катлея

Можете да си помислете, че това е невероятно стайно растение, но всъщност е орхидея. Цветчетата варират в различни нюанси – червено, розово, бяло, жълто и оранжево. Този вид орхидея обичат места с умерена температура и много светлина. Поливат се веднъж или два пъти седмично и се торят с тор за орхидеи през пролетта и лятото, за да имат по-големи цветове. Най-подходящата температура за тях е 10-21 градуса.

Тя цъфти два пъти годишно и цветовете се задържат за около седмица. Важно да бъде на светло място и да се полива редовно, иначе бързо ще увехне.

Скъпоценни орхидеи

Тази красота често не разцъфтява. Чарът се състои в нейните лилави листа, които придават контраст, когато орхидеята има цветчета. Те обичат умерена или слаба светлина. Торят се веднъж месечно и поливането става два пъти седмично. Най-подходящата температура за тях е между 13 и 27 градуса.

Нужда е се от влага, за да запази страхотните си листа от изсушаване или покафеняване.

Орхидея Раковина

Това също е друг вид орхидея, който лесно се отглежда. Тя разполага с лилави цветчета с формата на мида и зелени чашчелистчета, които малко приличат на пипала. Цветчетата се задържат за дълго време. Обича места със слаба светлина, тори се веднъж месечно и се полива два пъти седмично. Нормалната температура е между 15 и 27 градуса.

Орхидея Монахиня

Този вид Орхидея също е лесен за отглеждане. През зимата цветчетата ѝ са прикрепени към стъблото като снопчета от лилави, кафяви и бели листенца и образуват контраст с листата. Стъблото е 90 см високо.

Орхидеята обича средно светли места. Поливат се веднъж седмично и се торят веднъж месечно, за да имат по-наситени цветове. Най-подходящата температура за тях е между 16 и 27 градуса. Трябва да се следи орхидеята да не пресъхне, иначе самите листа ще добият кафяв цвят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Как се прави засаждане на малини от пръчки?

Пет пъти мисли, един път сади: Едни от най-трудните за отглеждане растения

Това са най-подходящите малки овощни дръвчета за вашата градина

Ето как да засадите семена от моркови за страхотен старт

Наторяване на боровинкови храсти: Ето какво трябва да знаете

Какви са подходящите температури за засяване на домати?

Ето как да ограничите разпространението на плевели в градина

Основни съвети при засяване на моркови в домашната градина

Още имаме време: Ето как да засадим лалета през април

Защо перата на чесъна пожълтяват и как да го подхраните, за да спасите растението

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com