Най-ефективните натурални продукти, с които можем да наторим градината и тя да полудее от цъфтеж

18519
Най-ефективните натурални продукти, с които можем да наторим градината и тя да полудее от цъфтеж
Снимка: iStock

Отглеждането на цветя и стайни растения може да направи дома ви по-уютен. Повечето растения, отглеждани в дома или градината, се нуждаят от храна. Растенията обаче се нуждаят от естествени хранителни вещества също толкова, колкото и хората.

Синтетичните торове са изкуствено концентрирани, така че ако ги дадете в неправилно количество или в неправилно време, те могат да имат същите странични ефекти като изкуствените.

Сложете тези цветя в дома си и цялото семейство ще спи по-добре и по-здравословен сън

За щастие природата ни осигурява всички необходими хранителни вещества. Добър начин да подхранвате растенията и цветята си е да използвате богати на хранителни вещества естествени торове.

Ето някои от наличните видове:

Бананови кори

Бананите са богати на калий, а този микроелемент е важен за растежа на цветята, особено на розите. Преди да засадите рози в градината, пуснете 2-3 бананови кори в дупката.

След като растенията бъдат засадени и дупката бъде запушена, се задейства естественият механизъм за компостиране и почвата се обогатява с калий.

Можете също така да подхранвате стайните си растения у дома с бананови кори. За да направите това, оставете ги да изсъхнат напълно. Сложете банановите кори в блендер, за да получите прах, и поръсвайте с него цветната леха на всеки три седмици преди поливане.

Яйчни черупки

Ето какво да направите в градината, за да хапвате МНОГО цветни ЧУШКИ това лято!

Чушките са красив зеленчук с широк спектър от вкусове - от сладки до кисели, пикантни и "огнени". Чушките са топлолюбиви тропически рас...

Яйчените черупки съдържат изненадващо количество минерални съединения. Те подхранват растението и подпомагат растежа му. Калцият е основният компонент на яйчените черупки. Той спомага за забавяне на гниенето на цветята.

Яйчените черупки са добър тор за доматите и чушките. Ако отглеждате тези вкусни зеленчуци в градината си, натрошете яйчените черупки и ги разпръснете върху почвата. Когато ги поливате, хранителните вещества ще се абсорбират в почвата.

Утайка от кафе

Утайката от кафе е идеална за наторяване на растения, които обичат киселинността в почвата, като домати, боровинки, рози и азалии. Смесете утайката от кафе с почвата, обърнете я с малка шпатула и я притъпчете отново, за да осигурите хранителни вещества.

Морски водорасли

Ето кое е най-подходящото цвете за терасата и как бързо и лесно да си го отгледаме

Върбинката е едно от най-цветните и красиви цветя за верандата. Латинското ѝ име е вербена. Произхожда от Южна и Централна Америка. Тя ...

Морските водорасли съдържат големи количества минерали. За да ги използвате като тор, трябва добре да измиете солите. Морските водорасли са богат източник на хранителни вещества.

Накиснете малка кофа водорасли в 5 литра вода. Покрийте, но не плътно, тъй като при разлагането се отделят съединения. Изчакайте 2-3 седмици, докато водата се насити с хранителни вещества. Дайте 2 чаши вода на малки растения в малки саксии и 4 чаши на по-големи растения.

Ето кое е най-подходящото цвете за терасата и как бързо и лесно да си го отгледаме

Меласа

Меласата подхранва дрождите и увеличава количеството на полезните бактерии в почвата. За да направите течен тор, съдържащ меласа и всички хранителни вещества, смесете 1-3 супени лъжици меласа в 4 чаши вода. Разбъркайте добре и оставете меласата да се разтвори напълно в продължение на 24 часа. Поливайте растенията с тази меласова вода всяка седмица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Как и кога да събираме див лук

6 съвета за добър старт на божурите през пролетта

С какво се пръскат доматите при цъфтеж?

Невероятна реколта от домати и краставици: Тайните на подготовка на почвата

Кога зреят обикновено горските ягоди

Как да се справим със сивото гниене по ягодите

Най-успешните дни през май за градинарство според календара за сеитба

Лунен календар за градинари - какво трябва да направите в градината през май 2024

Розите ще цъфтят като луди, ако заровите това до тях

Засаждане на картофи през май 2024: Най-добрите дати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com