Най-красивите домашни цветя, които не се нуждаят от много грижи и цъфтят целогодишно

17231
Най-красивите домашни цветя, които не се нуждаят от много грижи и цъфтят целогодишно
Снимка: iStock/Guliver

Цъфтящите растения на перваза на прозореца не само украсяват интериора на апартамента, но и създават уют.

За щастие има непретенциозни стайни цветя, които цъфтят целогодишно. Дори човек, който никога преди не се е занимавал с цветарство на закрито, може да се грижи за тях.

Домашна смес за елиминиране на плевелите

За да се отървете от досадните плевели по тротоарите или на местата, където ви пречат, не купувайте ненужни скъпи химикали. Това домаш...

Абутилон

Другото име на това растение е стайният клен. Това е така, защото листата му силно наподобяват кленови листа по форма. Всъщност, abutilon принадлежи към семейството на слез и би било по-правилно да го наречем стаен слез. Това е много светлолюбиво растение и ако му осигурите достатъчно осветление през цялата година, дори и изкуствено, то ще радва със своите необичайни, доста големи цветя, през цялата година.

Антуриум

Някои наричат антуриума „женско щастие“, други - „мъжко“. Трудно е да се каже на кого ще се хареса повече, но това, което ще му хареса, е факт. В края на краищата има много необичайни жълти цветя, граничещи със сочно червено листенце. Самите листа са плътни, сочни, наситено зелени. Ако погледнете добре поддържания цъфтящ антуриум отдалеч, изглежда изкуствен. Особено красиво ще изглежда до спатифилума, който има цветя, много сходни по форма, но само бели.

Балзамин

Подхранвайте краставиците с това и ще растат както никога

Обилна реколта от краставици през цялото лято – мисия възможна! Ако искате краставиците ви да се развиват правилно и да дават мн...

Доста непретенциозно растение на закрито, което просто трябва да напоите и понякога да напръскате навреме. При подходящи грижи цъфти целогодишно и то много обилно, така че листата са почти напълно неразличими зад средните му цветове. Има много разновидности на това цвете, всички те са непретенциозни, но имат съцветия с различни нюанси. Такава богата палитра ще ви позволи да изберете растение, което идеално се вписва в интериора.

Бегония

Този посетител от тропическите страни се корени добре в руските апартаменти. Полагането на подходящи грижи за вашата бегония ще я запази цъфтяща дълго време. Има и много разновидности на това растение, което ви позволява да изберете закрито цвете по ваш вкус.

Здравец

Непретенциозността на това закрито цвете доведе до факта, че може да се намери в почти всеки дом. Ако е снабден с достатъчно светлина, върху него ще цъфтят цветя през цялата година. Те могат да имат много различни нюанси. Мушкатото не се нуждае от често поливане. Има още една характеристика - да плаши мухите. Когато купувате здравец за къщата и се чудите къде да го поставите в апартамент, струва си да се има предвид, че растението е доста ароматно и ароматът му може да причини главоболие. Поради тази причина това закрито цвете няма място в спалнята и детската стая.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Размножаването на лавровишня не е сложно - ето какво да направим!

Размножаване на орхидея от листо - с този трик става лесно!

Трябва ли да се режат листата на лалетата след цъфтежа

Няколко капки от това и в градината ви няма да остане нито една мравка

Торене на ягодите с йод - ето как се прави

Това е най-доброто време за засаждане на тревните площи за по-зелена морава

Засаждане на тиква до мрежата: Тънкости и препоръки

Как се прави захващане на роза от клонче?

Цветя за засаждане през април: Ще цъфтят до късна есен и ще красят тераса или градина

Какви са тънкостите при варосване на дръвчета, които всеки трябва да знае?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com