Перфектни стайни растения за слънчев дом

7650
Перфектни стайни растения за слънчев дом
Снимка: Chesna / Pixabay

Някои растения не могат да се наситят на слънчевата светлина, докато други предпочитат тъмни и мрачни кътчета, за да се чувстват добре. Внимателно проучете каква светлина достига до дома ви и спрямо това изберете най-подходящите цветя за вашия интериор.

Като общо правило растения със сребристи листа, сукуленти и кактуси ще бъдат щастливи на максимално осветено място. Месести, восъчни листа като тези на каланхое и алое също са подходящи за такава среда. Избягвайте папрати и буйни растения с тънки, меки листа като калатеите.

Най-подходящи стайни растения за ЗИМАТА и правилна грижа

Подходящи стайни растения за слънчеви места

Кактуси

Кактусите произхождат от горещите пустини, така че за много от тях не е проблем да се адаптират към горещите и сухи условия на перваза на прозореца с южно изложение. Има много разновидности, сред които да избирате, спрямо вашия вкус.

Ако се грижите добре за тях – очаквайте красиви цветове от време на време със страхотна зеленина през цялото време. Поливайте отгоре веднъж седмично през вегетационния период. Оставете водата да се оттече и след това изпразнете чинийката. Не оставяйте кактусите да седят във водя. Хранете на всеки две седмици с растителна храна с високо съдържание на калий от май до август.

Алое вера

Алое вера е сукулентно растение с красива визия. Разпознаваемо е заради способността си да лекува рани и изгаряния. Истински помощник у дома. Може да откъснете лист от растението и да изстискате охлаждащия гел директно върху раната. Ако вашето растение придобие червеникав цвят, това е знак, че се нуждае от повече вода.

ТОП 5 стайни растения за вашия дом

Ехеверии

Ехевериите са красива, много променлива група сукуленти. Може да избирате сред много нюанси на растението според вкуса си. Когато се чувстват добре от вашите грижи, те често хвърлят високи шипове от портокалови цветя. Лесно се размножават. Може да използвате участъци от корен, стъбло, лист или пъпка. Когато се приготвят правилно и се засаждат при правилните условия, те могат да пуснат корени.

Каланхое

Каланхоето е популярно стайно растение, известно с ярките си цветове. Те се предлагат в нюанси на червено, розово, жълто, оранжево и кремаво и могат да издържат много месеци. Създава прекрасен контраст с други сукулентни растения и кактуси. Отглежда се много лесно и е перфектния избор за по-заети домакини. И да пропуснете да го полеете – няма да му навреди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Направете моравата си перфектна след зимния сезон: Ето как

Кои са цветята, които гонят сляпото куче надалеч

Как да се преборим с болести и плевели, без да ползваме химикали

Кои са златните правила при засаждане на моркови

Време е да подрежете смокините: Ето как

Какво е особеното при засаждане на мексиканска краставица

Как да засадим тиквички от разсад?

За какво да внимаваме при пръскане на ягоди и малини

Подходящо време за засаждане на краставици в домашната градина

Как да се грижим за Орхидея Дендробиум – ето особеностите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com