Поддържайте двора си красив и през зимата

6166
Поддържайте двора си красив и през зимата
Снимка: БГНЕС

Задният ви двор изглежда ли пуст и мрачен през зимата? Вижте как да добавите аромат, цвят и текстура, за да накарате градината ви да изглежда страхотно тази зима.

Не са много растенията, които цъфтят през зимата, но те добавят  цвят в средата на зимната сивота. Зимната роза или чемерика се предлага в различни цветове, вариращи от кремаво бяло до наситено бордо, докато

Цветята, които може да оставите на балкона през зимата

Сезонните цветя на балкона вече избледняват. Саксиите обаче обаче не трябва да остават празни. През есента и зимата тук могат да растат...

Ирисът има не само наситен, лилав оттенък, но и може да се похвали с вечнозелени листа и аромат на иглика. Зимната циклама може да покрие земята в прекрасни бели, розови и люлякови цветове – защо да не добавите и други растения, които могат да виреят по това време?

Някои сортове клематис цъфтят и през зимата.

Зимно цъфтящи храсти

Цъфтящите през зимата храсти също са чудесен начин да добавите цвят към задния си двор през студените месеци. Зимно цъфтящият жасмин е многогодишен фаворит, с неговите нежни жълти цветя, радващи ни през ноември и декември. Daphne е друг храст, който носи своите нежни розови цветя през зимата. Той има допълнителното предимство и това е прекрасния аромат. И кой не обича да вижда лъскавите зелени листа и ефектните цветя на камелията, докато снегът все още е на земята?

Храстите трябва да бъдат добре подрязани, за да бъдат в добро състояние.

Зимуване на балконски растения

Балконни растения – през пролетта и лятото радват окото, те са заместител на истинската градина. През есента, когато се появи пър...

Ранни пролетни луковици

Зимата е сезонът, когато упоритата работа, която влагате в засаждането на луковици, се отплаща! И много от тях ще цъфтят в края на зимата или началото на пролетта, за да дадат дългоочакван райски вид на вашата градина. Кокичето обикновено се появява първо през януари, но други ранни гости на градината могат да бъдат и минзухари, фритиларии и ириси (зони 5 – 9). Засадете масово, за да получите максимална полза, и не забравяйте да отглеждате няколко в саксии за вътрешни дворове, за да можете да ги видите от уюта на дома си.

Зимна почвена покривка

Почвопокривните растения са чудесен начин да поддържате плевелите под контрол, но като изберете сортове, които цъфтят през зимата, те могат да имат двойна роля, като осигурят и малко зеленина. Много разновидности на мащерката ще продължат да цъфтят през зимата, особено ако са засадени на защитено място. Вечнозеленият бонбонит има не само зелена маса през зимата, но и красиво бяло цвете през пролетта. Европейският джинджифил има лъскави листа със сърцевидна форма през цялата зима, докато тревата  „Burgundy Glow“ има зашеметяващи розови, зелени и бели листа.

Много пълзящи растения предлагат красив начин за поддържане на интереса през зимата. Няколко разновидности клематис са вечнозелени, други са разноцветни. Звездният жасмин е покрит с ароматни цветя през цялото лято, докато листата му придобиват поразителни нюанси на червено и бронзово през зимата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

От кои растения кърлежите пълзят надалеч

С какво е подходящо да подсилим разсад домати?

Научете този хитър способ за вкореняване на рози във вестник!

Как се прави размножаване на дафинов лист?

Засейте копъра по този начин, ако искате да поникне по-бързо

Торете чесъна така, за да е богата реколтата му

Най-добрият тор за динята е този

Най-добрите сортове тиквички са тези

Торене на къпините през април - ето как се прави

Защо опитните градинари поръсват лехите с елда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com