Подходящите стайни растения за заети хора

15763
Подходящите стайни растения за заети хора
Снимка: iStock

Дом без растения е някак си пуст и празен. В съвременното общество обаче хората са заети с работа, семейство и какво ли още не. Често дори не ни оставя време да си помислим за цветя, камо ли да ги гледаме. За щастие природата се е погрижила и за тази част, като е създала различни стайни растения, които не се нуждаят от особени грижи, за да растат.

Монстера

Цветята, които трябва да отглеждате у дома, за да привлечете любовта в живота си

Много растения притежават невероятната способност не само да направят дома ни по-красив и приветлив, но и да привлекат късмета, изобили...

Тя е ефектна с големите си разцепени листа и е изключително лесна за отглеждане. Достатъчно е да я оставите на място, което не е под пряката слънчева светлина и да го поливате, когато забележите, че почвата е суха. Това е напълно достатъчно растението да бъде жизнено и да не събира прах.

Спатифилум

Известен е още като „Женско щастие“. Това се дължи на изключително красивите цветове. Подходящо е за спалнята, тъй като се смята, че подпомага добрия сън. При него трябва да внимавате почвата да не изсъхва прекалено. Нужно е на няколко дни да се полива и с това се изчерпват грижите за него.

Дървото на живота

Познато е и като „Дървото на парите“. То се гледа изключително лесно, защото само дава знак како му е и от какво има нужда. Ако дебелите листа, които сами събират доста вода, се спаружат, то растението има нужда от вода. Ако пък пожълтеят – намалете количеството и оставете растението да поеме сипаното количество.

Фаленопсис

Това е вид орхидея, която се продава навсякъде, дори можете да я откриете и в кварталния супермаркет. Освен, че е много красива, тя е и изключително лесна за отглеждане. Нужно е да я поставите на сравнително осветено място и да я поливате, когато забележите, че 2 см от почвата ѝ са сухи.

Защо във всеки дом трябва да има растения?

Много от домакините обичат у дома да отглеждат различни стайни саксийни растения. Други пък смятат, че това не  е модерно, защото ...

Сентполия

Това растение е познато още и като теменужка. Може да бъде чудесен цветен акцент под прозореца. Полива се, когато забележите, че почвата е суха. Внимавайте при поливането да не намокрите листата, тъй като те са чувствителни и дори могат да изгорят от слънцето.

Тиландсия

Е цвете с интересен розов цвят, който често преминава в лилав. Характерно е за него, че обича да има голямо пространство и въздух около себе си. Можете да го поливате веднъж на две седмици, като поставяте под него леген с вода. Растението само ще вземе нужното му количество.

Каламондин

Това е цитрусово растение, което прилича повече на портокал, с тази разлика, че е стайно. Има тъмнозелени листа и цъфтежът му е бял. Плодовете от него са ядливи, но доста хора мислят, че не са особено вкусни. Растението се държи в слънчева стая и се полива веднъж седмично. Във всеки случай е изключително красиво и ще допълни интериора ви.

"Вредни" растения, които не трябва да отглеждате у дома

Растенията във вашия дом могат да бъдат декоративни, да подобряват качеството на въздуха, да дават плодове и дори да се борят с досадни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Правила за торене на ягоди, които растат на едно място в продължение на много години

Не правете това с теменужките: 5 често срещани грешки в грижата за тях

Кои тънкости при отглеждане на картофи помагат за богата реколта

Кога се махат долните листа на доматите

Как да не допускаме жилкова некроза по доматите

При отглеждане на гербери в градината - ето какво не се прави

При отглеждане на чери домати на открито - за какво да внимаваме

Как да предпазим чесъна от едноименната муха

Как се прави листно торене на домати

Дори най-упоритите плевели ще изчезнат, ако напръскате с това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com