Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разтворът, благодарение на който реколтата от ДОМАТИ ще е ДВОЙНА

25 май 2022, 13:58 часа

Хората, които живеят в къща с дворно пространство, би трябвало да се чувстват късметлии. Те имат възможността сами да отглеждат зеленчуците, които обичат да похапват, а това е наистина страхотно.

Доматените растения са сред най-предпочитаните. Колкото и малка да е градината ви, за няколко корена домати винаги ще се намери място.

Разбира се, всяка една зеленчукова култура, било то домати, краставици, чушки, патладжани или друго, се нуждае от грижи и правилно подхранване, ако искаме накрая да сме доволни от реколтата.

В днешната статия ще ви споделим как е правилно да подхранвате доматените растения, така че накрая да събирате плодовете на труда си в кофи и да се наслаждавате на вкусовите им качества.

Ако подхраните ДОМАТИТЕ с тази съставка, ще са два пъти по-едри

Разтворът, който доматените растения обожават

Сигурно сте чували, че дървесната пепел е една от онези съставки, успяващи да подхранят доматите по идеалния начин? Дали обаче сте наясно с това как точно следва да се извърши самото наторяване и какви са спецификите, с които е нужно да се съобразите? Време е да узнаете отговорите на тези въпроси.

Дървесната пепел, когато се разтвори във вода, се превръща в перфектен калиев и фосфорен подобрител за неутрални и кисели почви. В състава на дървесната пепел присъстват още калций, магнезий, желязо, сяра и цинк, а също и много микроелементи. Всички те са необходими за правилното функциониране на зеленчуците и плодовете.

Приготвянето на самия разтвор не е никак сложно. В 10 литра вода се разтваря една чаша пепел. С течността се поливат лехите с домати. Дървесната пепел може да се използва и за листно подхранване. Ако целта ви е такава, трябва да приготвите разтвор от 3 литра вода и 300 грама дървесна пепел. Сместа се вари половин час. Няколко часа по-късно се добавя около 6-7 литра вода и малко настърган сапун.

2 са съставките, които ще направят ДОМАТИТЕ много по-сладки

Сапунът се добавя, за да може сместа да се задържи по листата на растенията. Този разтвор може да се използва след прецеждане.

Подхранете доматите с дървесна пепел и накрая ще бъдете очаровани от резултатите!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес