След поройните дъждове - с какво се пръскат овошките?

11780
След поройните дъждове - с какво се пръскат овошките?
Снимка: iStock

Разтворите трябва да се приготвят съвсем точно по дадените рецепти, да се прецеждат и често да се разбъркват през време на пръскането на овошните дървета, за да става правилно разпределение на течността на неразтворимите частици.

Най-известен, използван и ефективен е бордолезовият разтвор, който се приготвя от гасена вар и син камък в съотношение в зависимост от количеството.

Една от най-важните обработки е пръскането на овощните дървета. Те засягат много аспекти на отглеждането им. Химикалите се борят с гъбичните патогени, предпазвайки дърветата от болести. Те също така създават защитна бариера срещу популярните насекоми. Това от своя страна се отразява на външния вид на растенията, както и на техния цъфтеж и плододаване. Оказва се, че пръскането на овошките е незаменимо във всяка домашна градина и овощна градина.

С този домашен разтвор ще забравите за лишеите по овощните дървета

Как се пръскат овошките?

Процесът на пръскане на овошните дървета не е сложен. Както универсалните спрейове за овощни дървета, така и по-специализираните за смесване с вода. Оптималните пропорции са посочени на етикетите, изготвени от производителите. За пръскане ще ви трябва градинска пръскачка - в зависимост от това колко дървета трябва да защитите, изберете модел с подходящата за вас мощност.

Различните видове спрей трябва да се прилагат по различен начин. С някои препарати, например маслени препарати за вредители, е необходимо интензивно да се пръскат всички дървета - така че агентът да тече обилно по клони и издънки. Други се използват по-икономично - например само на клони с вързани цветни пъпки. Всички мерки са индивидуални, така че е необходимо всеки път да се четат инструкциите за тяхното използване.

Въпреки това има определени изисквания за всички пръскания на овошни дървета - това е приблизително идеалното време за такава обработка. Температурата на въздуха не трябва да е под 6 ° C и е добре, ако небето е облачно. В същото време обаче не е препоръчително да пръскате в дъжд - химикалите ще изтекат от овощните дървета заедно с дъжда. Слънцето също е нежелателно - може да доведе до изгаряния на части от растения, покрити с препарати.

Основни стъпки за планиране на овощна градина

Пръскането като начин за защита на дърветата

Вече знаете колко е важно пръскането на овошките. Проверете кои конкретни болести и неприятели могат да бъдат защитени с екологично и химическо пръскане.

Защита от вредители

Овощните дървета са застрашени главно от паяжинообразуващи акари, листни въшки или листни бръмбари. В случай на ябълкови дървета, плодното тяло на ябълковото дърво, което е популярен приказен червей, открит в ябълките, също може да бъде проблем. От друга страна, в ябълковите и крушовите градини са много популярни пчелните пити - малки насекоми, които влияят негативно на овощните дървета. Пръскането на дървета също ще помогне, ако имате грозни крушови цветове, къпинови кълнове или къпинов памук.

Защита от болести

Пръскането срещу болестите по овощните дървета е също толкова ефективно, колкото и срещу неприятелите. Най-популярни, разбира се, са проявява на петна по плодовете. От своя страна прасковите най-често са засегнати от завиване на листата, което намалява добивите, а при младите растения може да доведе дори до смъртта им. Често срещаните болести, които могат да се контролират чрез пръскане на овощните дървета, включват също: кафяво гниене по каменните дървета, малки петна по листата, бактериален рак, брашнеста мана, огнена мана или ръжда по крушата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Билката, която задължително трябва да се засади до доматите и краставиците

Кога задължително трябва да подсилим доматите с мая?

Как се прави размножаване на антуриум?

Най-непретенциозното цвете, което всеки трябва да има в градината си

Как се прави размножаване на дървовидна ружа?

Как е правилно да се отглежда жасмин?

Как става размножаването на индийски люляк чрез резници?

Това е най-добрият тор за ябълката през пролетта - клоните ще се счупят от плодове

Ако туята е пожълтяла, направете това, за да я съживите

Най-добрият тор за ягодите по време на цъфтежа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com