ТОП 5 най-лесни за отглеждане стайни растения: Няма да имате проблеми

1600
ТОП 5 най-лесни за отглеждане стайни растения: Няма да имате проблеми
Снимка: iStock/Guliver

Има стайни растение, които изискват специална грижа и внимание, но ако сте много зает или пътувате често - заложете на някое от днешните предложение. Това са цветя, които се отглеждат много лесно, като не трябва да правите нищо по-специално, за да им се радвате.

Лесни за отглеждане стайни растения

ZZ растение 

Това растение е изключително лесно за отглеждане и много трудно може да го убиете. Процъфтява при слаба светлина, така че е чудесен за по-сенчест ъгъл на дома или офиса. Има тъмни, лъскави зелени листа, които внасят свежест в помещението. Дори и при минимално поливане растението ще оцелее, като винаги трябва да оставяте компоста да изсъхне между поливанията. Подхранвайте го веднъж в месеца и ще имате красиво и здраво растение с минимални грижи.

Това са най-полезните стайни растения, всеки лекар ги има в дома си

Змийско растение

Това растение е идеално за хората, които пътуват често или нямат много време, което да отделят в грижа. Змийското растение ще оцелее на сенчесто място, но е най-добре да му осигурите слънчев перваз, на който да расте по най-добрия начин. Не трябва да прекалявате с поливането, защото растението е сукулент, което означава, че може да съхранява вода в листата си. Винаги проверявайте с ръка дали компостът е напълно сух преди поливане. Корените в много влажна почва ще загният.

Алое вера

Алое вера също е сукулент като Змийското растение, така че няма нужда от много поливане. Ще се радва на по-слънчево място. Уверете се, че корените никога не стоят във вода и че е засадено в свободно дрениращ компост.

В листата на Алое вера има гел, който може да се използва за лечение на много кожни заболявания, включително слънчево изгаряне, кожни раздразнения и ухапвания от насекоми. Просто отрежете листо, разцепете го по дължина и нанесете гела директно върху кожата.

10-те най-издръжливи стайни растения, които процъфтяват и на тъмно

Мирна лилия

Това растение също се гледа изключително лесно, като впечатлява с големи зелени листа и красиви бели светове. Предпочита по-висока влажност на въздуха, по-ниски нива на светлина и влажна почва, така че е идеалният партньор за банята или по-тъмната кухня. Въпреки че мирната лилия изисква повече поливане от останалите, тя винаги ще ви каже кога има нужда от вода, тъй като лъскавите зелени листа започват да увисват.

Нефритово растение

Нефритовото растение в известно и като парично растение. Носи късмет и пари, освен че освежава дома ви. Ако често забравяте да поливате растенията си, то това е за вас, тъй като предпочита по-малко вода. Осигурете му ярка, но непряка светлина. През зимата го оставете да има няколко часа пряка слънчева светлина, за да намалите падането на листата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Кога е най-доброто време за пръскане на черешите?

Градинар сподели как е правилно да се сее салатата и марулята

Цветята, които издържат дори в жегата

Засаждане на пипер - трябва ли да се използва пепел

Грижа за зеленчуковата градина в зависимост от вида на почвата

4 цветя за вашата градина, които ще цъфтят и в най-голямата суша

Добра грижа за стайните растения през пролетта

Премахване на плевели БЕЗ химикали в градината

Кои грешки при засаждането на картофи могат да съсипят цялата реколта

Направете моравата си перфектна след зимния сезон: Ето как

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com