14-годишна художничка дари свои картини на болницата в Асеновград (СНИМКИ)

13763
14-годишна художничка дари свои картини на болницата в Асеновград (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Талантливо момиче рисува благотворително за болници в Асеновград и Пловдив. Талантът на 14-годишната художничка и асеновградчанка Ирина Павлова се е проявил още, когато тя е била много малка, разказва майка й - Дани. Идеята да започне да рисува картини и да ги дарява на болници се родила съвсем спонтанно, когато близък човек бил приет в здравно заведение. Посещавайки го ежедневно и преминавайки по коридорите на болницата, Ирина и Дани забелязали, че всичко изглежда много мрачно. Имало поставени картини, но разположени на огромно разстояние една от друга.

Хванаха крадци на картини, тарашили апартамент в София

Двама са задържани за грабеж на картини от апартамент в София, трети към момента се издирва. Това стана ясно по време на брифинг в СДВР...

На всички били изобразени сериозни теми и някак сивеели. Тогава детето и майката си обещали, че трябва да измислят нещо, което да освежи болничните сгради и така им хрумнало момиченцето да започне да рисува анимационни герои и творбите да бъдат дарявани на болници. А картините й са цветни, интересни, нестандартни, весели, създаващи настроение. Рисувани са с водни бои. Каузата си Ирина и Дани кръстили "Подари усмивка с анимационен герой".

Днес 14-годишната талантлива асеновградчанка дари първите рисунки, специално подготвени за МБАЛ-Асеновград. Те са девет на брой, а преди няколко дни е подарила и една за пловдивска болница. Ирина Павлова е бъдеща възпитаничка на НХГ "Цанко Лавренов". Тази година ще бъде ученичка в първи курс на школото. Идеята й е да прикани своите съученици от гимназията да се включат в благородната кауза и да рисуват, за да подаряват усмивки в болници из цяла пловдивска област.

"Трябва да ползва дарбата си, за да радва хората и няма да спрем, докато не напълним с картини всички болници в региона", категорична е майка й. Произведенията на младата художничка олицетворяват детски филми, като "Пинко розовата пантера" и "Тримата глупаци".

Откраднаха ценни картини от дома на внучката на художника Анна Хен-Йосифова

Все повече зачестяват кражбите на ценни произведения от стари български майстори. Последната, за която алармираха източници на Actualno...

"Това е нещо, което рядко се среща у децата. А такива инициативи ги учи да бъдат по-добри, състрадателни и милостиви към другите. Надявам се, че тези картини ще разведрят и тонизират нашите малки пациенти и те ще се възстановяват по-бързо. Защото рисунките на тази млада талантлива дама предизвикват усмивка, а всички знаем, че усмивката и доброто настроение лекуват. Жестът на това дете е много мил", каза шефът на МБАЛ-Асеновград - доктор Иван Червенков, който посрещна авторите на благотворителната инициатива.

В заключение младата художничка Ирина пожела на децата, които са лежащо болни, "да оздравяват по-бързо и изобщо на всички пациенти да се разболяват по-рядко". Първите дарени произведения ще бъдат разположени в "Детско отделение" на асеновградската болница, а жестът няма да е еднократен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Чернодробна трансплантация №100 направиха във ВМА

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини