22 компании организираха коледни събития в помощ на изоставените деца

23487
Снимки:

Служителите на 22 водещи компании се включиха в коледната кампания на фондация „За Нашите Деца“ - „Тази Коледа чудесата правите Вие”.

Те набират средства чрез провеждането на различни инициативи в техните офиси с цел осигуряване на семейства за изоставени деца. Сред най-интересните идеи за благотворителност са организирането на кино вечер в офиса, коледно караоке, дарение на последния работен час от 2013, базар на употребявани вещи, детски коледен концерт, благотворителен търг с ръчно изработени артикули.

Да съберем най-позитивните снимки на 2013 година

За трета поредна година се организира най-позитивният и безплатен фотоконкурс "Най-позитивни снимки". Инициативата си поставя за цел д...

„Радостни сме, че нетрадиционната ни коледна кампания предизвика толкова голям интерес сред служителите на 22 фирми. Много от тях заявиха, че ще продължат инициативата и след Коледа, защото тя ги е накарала да се почувстват истински значими и щастливи, от начина, по който даряват. Нашата цел беше да провокираме един различен подход към благотворителност, да предизвикаме усмивки и удовлетворение от дарителството. Искахме и служителите на фирмите да почувстват своя личен принос, че са помогнали на дете да не бъде изоставено. Благодарим на всички участници за силната ангажираност и за това, че заедно показахме, че можем да направим чудо в живота на много деца“ - коментира Теодора Стоименова, маркетинг мениджър на фондация „За Нашите Деца“.

Фондация „За Нашите Деца“ организира специално събитие за участниците в кампанията, за да им благодари за приноса към промяна на дарителските нагласи в България. Набраните средства от „Тази Коледа чудесата правите вие“ ще бъдат обявени през месец януари, когато приключат всички благотворителни събития на компаниите. Средствата ще бъдат използвани за спасяване на новородени бебета от изоставяне, намиране на приемни родители за деца, които не могат да живеят в родното си семейство, настаняване на бебета в Семейна къща, за да не отидат в социален дом.

В благотворителната кампания се включиха ABC Design&Communications, рекламна агенция I Do Advertising, печатница J Point, Крестън БулМар, Летище София ЕАД, Делойт, преводаческа агенция Софита, Компас, Cargill, PricewaterhouseCoopers Bulgaria, Dundee Precious Metals Челопеч, ICN.bg, Астра Зенека, Евробет, Евро Кетъринг, ЧСОУ Рьорих и информационен център www.infocall.bg.

Повече информация за кампанията и проведените инициативи, може да получите от уебсайта на инициативата www.yourmiracles.eu.

Дете на Българската Коледа направи първите си крачки

Тригодишният Алекс, който страда от детска церебрална парализа, вече е направил първите си крачки. Той е едно от децата на благотворите...

Партньори на „Тази Коледа чудесата правите Вие“ са рекламните агенции I do advertising, Ideas Lab, Студио Кипо, J Point, Бизнес Парк София, iMC Communications, CSR.bg, Host.bg и Българският форум на бизнес лидерите

Медийни партньори на инициативата са списание „Твоят бизнес” и tbmagazine.net, Dir.bg, Actualno.com, News.bg, МениджърНюз, Economic.bg, BulgariaUtre.bg, iWoman.bg, Az-jenata.bg, Az-deteto.bg, Obekti.bg, NGObg.info - всички те безвъзмездно ще популяризират инициативата.

За фондация „За Нашите Деца”

Фондация „За Нашите Деца” е наследник на британската детска правозащитна организация EveryChild и от 21 години работи в България за това нито едно българско дете да не прекарва първите години от живота си в изолацията на социалните домове, а да живее сигурно и обичано в семейство.

Българин спечели състезанието по борсова търговия на MIT

Пореден успех за младите български умове. Кубрат Данаилов, третокурсник по математика в Принстънския университет в САЩ, спечели заедно ...

Благодарение на усилията на „За Нашите Деца” през последните 21 години над 5000 деца растат в семейство – своето собствено, приемно или осиновително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини