8 детски градини ще бъдат построени до средата на годината в София

20462
8 детски градини ще бъдат построени до средата на годината в София
Снимка: БГНЕС

До средата на годината трябва да бъдат завършени осем детски градини, които да приемат деца. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, след като провери строителството на нова детска градина в „Горубляне”, предаде „Фокус”.

„От вчера една от двете детски градини, финансирани от Световна банка, започна да приема деца, другата предстои също. Три градини вече са готови, осем ще бъдат готови до средата на годината, а още шест продължават да се изграждат. До края на годината започваме преустройството на две нови детски градини”, заяви Фандъкова.

Родители настояват за вегетарианска храна в детски градини и болници

Над 200 родители са се подписали под искане във всички детски и здравни заведения да бъде осигурено подходящо меню за хората, които не ...

„Специално в район „Младост” сме направили сериозна инвестиция, това беше и един от районите с най-големия недостиг. За последните пет години имаме седем нови детски градини, 4 нови сгради и три преустроени. Около 700 деца са записани допълнително само в район „Младост”. Още малко усилия остават. Тази година започваме преустройството и реконструкцията на детска градина, в която досега се помещаваше частно училище. През 2013 г. приключи договорът и училището освободи детската градина и очакваме тази година да я започнем. Остана още един терен, за който сме заложили отчуждаване в „Младост” 4, и това са последните възможности, които имаме за строителство, което означава, че капацитетът на района откъм нуждата от детски градини и ясли е запълнен. Дано да има повече деца, ако трябва ще мислим и други варианти. Това бяха възможностите на общината”, каза още столичният кмет.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини