8-годишният Борис спечели конкурс за рисунка сред 270 участници

28619

Носител на първата награда в конкурса за детска рисунка, организиран от галерия "Сезони" по случай 1юни - Денят на детето, е Борис Симеонов на 8 години от София с рисунката му "Куче". За БГНЕС малкият художник каза, че много обича да рисува и мечтае да стане художник. Няма още ателие, но това не му пречи.

Мнго иска да си има кученце, но за жалост не може, защото майка му имала алергия. Докато правихме разговора с Борис майка му гледаше с малко с виновна усмивка, а баща му диригентът Свилен Симеонов сподели, че са опитали с цигулката, но явно момченцето е увлечено от рисуването.

Целта на галерия "Сезони", която е организатор на множество изложби и конкурси посветени на детето, е да помогне за развитието на творческия талант на децата. "Ние се нуждаем от креативни, щастливи и здрави деца, за да изградим проспериращ и мирен свят", казват от галерията.

На 20 май 2013 г. приключи журирането на националния конкурс за детска рисунка, посветен на 1 юни - Денят на детето. В него взеха участие 270 деца от цяла България.

Посвещават изложба на великия Салвадор Дали

Нова вълнуваща изложба, посветена на творчеството на великия художник Салвадор Дали, ще бъде събитието, с което галерията за модерно из...

На 20 май жури, в състав: проф. Иван Димов (художник), Зелма Алмалех (журналист) и Ралица Златанова (педагог) определи кои участници ще получат награди. Присъждат се първа, втора и трета награда, както и поощрителни награди за успешно участие в две категории за деца до 10 години и за деца над 11 години. Журито реши да връчи и почетни грамоти за колективно участие на школите и училищата, които са се представили най-оригинално.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини