X
 
 

Баща събра средства не за лечение на болното си дете, а за апаратура

3398 0
Баща събра средства не за лечение на болното си дете, а за апаратура
Снимка: Асоциация "АХД"
"С помощта на всички вас успяхме да съберем нужната сума за закупуването на видео-ЕЕГ апаратура за Клиниката по педиатрия в Пловдив. Благодарим на всички, които се включиха в каузата ни!", съобщиха от Асоциацията за Алтернираща хемиплегия в детството.

Благотворителната кампания беше стартирана от смолянчанина Антон Кацаров преди близо половин година, а нужните пари – около 20 000 лева, са вече събрани.

Два нови токографа дариха на АГ-отделението в Стара Загора 

Два нови токографа получи днес Клиниката по акушерство и гинекология на Университетската многопрофилна болница за активно лечение &bdqu...

Апаратът ще се дари на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. С него ще се изследват деца, страдащи от рядко неврологично заболяване.  

За Антон Казаров каузата е лична. Дъщеричката му Елисавета - на годинка и пет месеца, страда от алтернираща хемиплегия в детството.    

Бащата обяви кампанията две-три седмици преди рождения ден на рожбата си и призова: "Тази година не искаме подаръци за Ели. Подарете вашия подарък на организацията и дайте надежда на всички деца, страдащи от това страшно заболяване", написа тогава в социалните мрежи Антон Кацаров.

Подкрепа за инициативата му беше оказана от Асоциация „Алтернираща хемиплегия в детството“, а детската градина „Родопчанче“ в Смолян организира благотворителен базар и спектакъл за набиране на средства.От община Смолян дариха парите от продажбата на календар с красиви снимки от града и околностите му за рехабилитация на детето.

Със супермодерна система тестват за онкологични заболявания в Стара Загора

Новата хибридна SPECT/CT система на отделението по нуклеарна медицина на Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Стара Загора ще бъде оф...

Идеята на бащата със закупуването на апаратурата за болницата в Пловдив е да се спести на други родители с подобна на тяхната съдба ходене по мъките.

С видео-ЕЕГ се изследват деца с различни неврологични заболявания и диагностиката е най-точна. Състоянието на малкия пациент се наблюдава с постоянен 24-часов видеозапис на поведението му.

Апаратура за изследване на такъв вид заболявания има само в "Св. Иван Рилски" в София. А Антон и съпругата му София минали през огромни изпитания докато разберат от какво точно е болно малкото им момиченце. В началото диагностицирали бебето им с епилепсия и го лекували погрешно.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално