X
 
 

Безплатно куклено шоу учи децата да събират разделно отпадъците от опаковки

749 0
Безплатно куклено шоу учи децата да събират разделно отпадъците от опаковки
Снимка: Екопак
Безплатното куклено шоу "Приказка за юначета с празни тумбачета" започва за четвърта поредна година турне из страната на 16 април. Децата в 7 града - Силистра, Дулово, Шумен, Хисаря, Пазарджик, Айтос, Карнобат, ще се срещнат с обичаните приказни герои – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд. Те ще покажат на зрителите как да се грижат за опазването на околната среда като изхвърлят отпадъците от опаковки разделно.

След представлението децата ще се забавляват с танци и игри.

Входът е свободен, а всеки малчуган ще получи комикс книжка с игри.

Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се "хранят" с отпадъци от опаковки.

Първото представление е на 16 април в Силистра, следвано от:

Дулово на 17 април,

Шумен на 18 април ,

Хисаря на 24 април

Пазарджик на 30 април,

Айтос на 2 май и на 3 май турнето приключва с представление в Карнобат.

Героите са лица на кампанията "Нахрани ме разделно!" и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на "Екопак България".

Кукленото шоу пътува из българските градове вече четвърта година като стартът му беше в София на 26 април 2015 г. За този период актьорите от "Театър на приказките" обучиха над 3800 деца на възраст 4 – 8 години в 18 градове в страната да събират разделно. След като се запознаят с историята на трите чудати героичета, които се грижат парковете да бъдат чисти, децата стават ревностни привърженици на разделното събиране на отпадъци от опаковки и обучават и родителите си.

 

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално