Безработен откри пълно портмоне с пари и го върна

32105
Безработен откри пълно портмоне с пари и го върна
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Безработен човек от село Златна нива намери изгубено портмоне с пари и го върна, без да вземе и стотинка. В навечерието на Коледа Здравко Атанасов бил в Каспичан, за да се подпише в Бюрото по труда. Мъжът е без работа от няколко години, за последно работил в чужбина. Сега живее бедно, но изненада всички като върна намереното портмоне, съобщава БТВ.

„Вътре се виждаха едно 20 лв. и 10 лв. цели и казах на жената и нашата снаха „Няма да отваряте портмонето, няма да пипате!”, ходих до полицията и го предадох, те полицаите много се зарадваха, много, аз не знам полицейска врата да съм отворил досега и аз се зарадвах, като ме посрещнаха, много бяха мили към мен, началникът даже дойде при мен и ми казаха всички, дето бяха дежурни - още има такива хора в България и ние се радваме”, разказва Здравко, който е от ромски произход.

Бащи зарадваха с подаръци за Коледа самотна майка с две деца

Преди година и половина Йорданка Митева и двете й деца избягват в родопското село Забърдо, за да се отърват от системните побоища и тор...

В дамското портмоне имало малко над 87 лв., полицаите бързо намерили собственичката и парите били върнати. Жената също била изненадана от доброто дело на Здравко и искала да му се отблагодари с 10 лв. за награда.

„Не й взех парите и се прибрахме в къщи, живи и здрави и те да са живи и здрави, най-много се радвам, че аз намерих едно спасение, едно спасение намерих”, казва Здравко.

Здравко Атанасов живее в къщата си заедно с четирите си деца и малките си внуци. Станал е пример за подражание в село Златна нива и всички казват, че не са изненадани от постъпката му, защото той е много честен.

„Мисля, че е направил добра постъпка, не всеки може да го направи, нали казват че ромите са били такива и такива, но ето че има и добри хора при ромите”, коментира съселянин от Златна нива.

Празнична трапеза и за лишените от свобода, пишат есета за Коледа

Трапеза с традиционните християнски ястия за Бъдни вечер ще имат лишените от свобода в затвора в Пазарджик. Това каза за Радио „Ф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com