Благоевград покорява Брюксел с история, настояще и бъдеще

12556
Благоевград покорява Брюксел с история, настояще и бъдеще

Благоевград ще завладее с мащабна рекламна кампания сърцето на Европейския съюз - белгийската столица Брюксел, предаде Стандарт нюз.

Изложението „Благоевград - модерен и древен“ е водещото събитие в Комитета на регионите през идната седмица. Официалното начало на двуседмичното изложение ще бъде дадено на 13 ноември.

Съвместната инициатива на българския евродепутат Мария Габриел и общината ще представи пред взискателната европейска публика историята, настоящето и бъдещето на областния център. Зрителите ще видят важни исторически събития и паметници на културното наследство, ще научат повече за днешен Благоевград и ще разберат за възможностите за развитието на туризма и бизнеса в него.

След българската столица София Благоевград е първото населено място от България, което който прави своя презентация и мащабна рекламна кампания в Комитета на регионите. Българската делегация ще бъде водена от кмета на общината Атанас Камбитов. Той ще бъде придружен от председателя на Общински съвет Даниела Савеклиева и от директора на Дирекция „Устойчиво развитие и евроинтеграция“ Костадин Георгиев.

На официалното откриване на изложението изявления ще направят евродепутатът Мария Габриел, градоначалникът Камбитов и директорът в Комитета на Регионите Лаурен Тиеуле. По време на церемонията ще бъде представен и филм за Благоевград, като копия от него ще бъдат раздадени на всички гости. презентацията на областния град на Пиринския край включва и бъдещото му развитие. Затова акцент ще са трите мащабни проекта, които ще бъдат реализирани през мандата от кметския екип – изграждането на модерен Експо център върху терена на бившата казарма, превръщането на Благоевград в Балкански университетски център и изграждането на транспортен логистичен терминал към автомагистрала „Струма“.

По време на визитата си в Брюксел кметът Камбитов и председателят на общинския съвет Даниела Савеклиева ще се срещнат с представители на европейските институции, с членове на Европейския парламент и Комитета на регионите.

Редактор: Десислава Ушатова

В Благоевград слагат билбордове за 100-годишнината от Балканската война

В Благоевград започва кампания за поставяне на билбордове по повод 100-годишнината от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македон...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини