X
 
 

Благородно: Доброволци помагат на самотни хора в пловдивска болница

1936 0
photo of Благородно: Доброволци помагат на самотни хора в пловдивска болница
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
От началото на август към спешното отделение на пловдивската многопрофилна болница „Свети Пантелеймон“ отваря врати доброволческа приемна на Българския червен кръст. Доброволците са решили да се отдадат на благородната кауза да придружават и подкрепят тежкоболни пациенти, които са постъпили в лечебното заведение без близки хора и които няма на кого да разчитат.

„Идеята ни е, когато човек е в това състояние, сам, да бъде придружаван, да бъде упътван, да запази спокойствие, за да подготвим пациента по-спокойно и медицинските екипи да извършат качествено своята работа“, заяви директорът на БЧК – Пловдив Таня Георгиева. Тя уточни, че инициативата е взаимствана от австрийския червен кръст.

Приемната ще работи пред Спешното отделение на болницата. Когато за лечение постъпи самотен пациент, служителите на регистратурата ще го насочват към служителите на Българския червен кръст. Очаква се в благородната инициатива да се включат около 40 доброволци. Те ще оказват също социална помощ на пациентите, както и при изписване от болницата ще ги придружават до вкъщи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 3 потребители