Благотворителна кампания помага да се възстанови къщата на съратник на Левски

7431
Благотворителна кампания помага да се възстанови къщата на съратник на Левски

По случай 120-тата годишнина от създаването на първите търговски палати в България, Българската търговско-промишлена палата (БТПП) призовава всички българи, които могат да си го позволят, да се включат в инициативата за възстановяване на къщата на Иван Грозев в Карлово.

БТПП вече осигури необходимите средства за закупуване на имота, където се намира къщата. Благодарение на включилите се към момента дарители, между които представители на бизнеса, търговско-промишлени палати и граждани, започнаха ремонтни дейности по възстановяването на къщата. Всеки, които иска да допринесе със средства, може да го стори в българската краудфъндинг платформа Collectim. Името на всеки дарител, включил се в инициативата, влиза в списъка на родолюбците - благодетели, който ще се съхранява в музея за личността и делото на Иван Грозев. Подготвени са и много награди за дарителите, информация, за които е на разположение в платформата Collectim.

Окръжният съд във Варна - арена на прояви в помощ на деца

От днес до края на седмицата Окръжен съд Варна е домакин на три благотворителни прояви. Различни организации ще продават ръчно направе...

Кой е Иван Грозев

Иван Грозев е бил сред най-видните възрожденци, един от най-близките помощници на Левски и участник в четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Като един от първите кметове на София след Освобождението превръща столицата в град с европейски облик, изгражда паметника на Васил Левски в столицата.

Той е първият председател на Софийската търговско-индустриална камара (днес Българска Търговско-промишлена палата), участвал е в създаването на средно търговско училище в София (днес елитните Търговско-банкова и Финансово-стопанска гимназии), работилница за ремонт на локомотиви и вагони, както и изграждането на църквата „Св. Илия“ в Княжево.

В Асеновград Дядо Коледа и Златна фея зарадваха 70 деца в риск

Над 70 малки асеновградчани, жители на община Асеновград, бяха зарадвани от среща с Дядо Коледа. Специалното тържество „Чудесата ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини