X
 
 

Българин стана част от Кралското дружество по хирургия

3624 0
Българин стана част от Кралското дружество по хирургия
Снимка: Thinkstock
Проф. Росен Димов стана първият български лекар в Кралското дружество по хирургия в Лондон. Пътят към престижното международно признание минава през практиката му на хирург и преподавател по медицина.

„Това е резултат от дългогодишни усилия не само на мен, но и на целия екип, с който работя. Разглеждам това признание не толкова като лично, а като признание за клиниката, която ръководя, за Медицинския университет в Пловдив, в който работя, и за хирургията в България”, каза проф. Росен Димов пред Нова телевизия.

The Guardian: Защо британците гласуваха така?

Изненада ли се Европа от вота на британците? Брюксел никога няма да признае, не и официалната дипломация. Защо обаче Борис Джонсън взе ...

В Кралското дружество по хирургия в Лондон се влиза по два начина. Единият е след специална покана заради методите на лечение, които лекарите използват в работата си, или след тежък тридневен изпит. Професор Димов влиза по първия начин, след като работата му е оценена от неговите британски колеги.

„Моите ангажименти, свързани с дружеството, ще са обмяната на опит и на специализанти от Обединеното кралство, които ще идват на обучение в нашата клиника”, посочи проф. Димов.

В Кралското дружество членуват 25 000 хирурзи от целия свят. Поканата към българския професор е повод за национална гордост и в частност - за лекарското съсловие.

„Случаите, с които човек се гордее най-много, са всички онези усмивки на пациентите, когато ги изписваме от нашата клиника. Работата ни е свързана с много разочарования и неблагополучни резултати. Невинаги постигаме онова, което искаме. Въпреки това в повечето случаи виждаме благодарността в очите на хората, когато те се почувстват по-добре”, споделя още хирургът.

Отложиха делото за екстрадирането на Асанж

Заседанието по делото за екстрадирането на Джулиан Асанж е отложено за 19-ти декември. Това се е наложило поради невъзможността на подс...

Най-новият член на Кралското дружество по хирургия е категоричен, че в България достъпът до медицинска грижа е най-лесен и най-бърз, и то в световен мащаб.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители