Българка е пътешественик на годината за National Geographic

25486
Българка е пътешественик на годината за National Geographic

Габровката Надежда Савова е обявена от National Geographic в САЩ за Пътешественик на годината. Българката в момента учи в пристънския университет "Културна антропология". Номинацията за престижната класация нашето момиче получило тази година чрез читателска анкета. Критерият бил за хора, изследващи света със страст и цел, предаде Стандарт нюз.

Пътуванията в далечни страни и съприкосновението с непознати култури не е само трупане на впечатления, но и път към себе си и осъзнаване на единството между хората, което често се материализира под формата на хляб.

"National Geographic" излъчва в неделя филма "Интервю с вампир" за находките в Созопол

В неделя от 21.00 часа „National Geographic” ще излъчи филма „Интервю с вампир”. За сравнително кратко време то...

В Габраво пътешественичката е основала "Хлебна къща - Свети Христофор", водена от твърдението на учените, че да правиш сам своя хляб е първата стъпка към устойчив начин на живот. На базата на това твърдение, Движението ХЛЕБНО/BREAD Movement организира общностни месения на хляб като приятна, забавна, обединяваща и творческа дейност, която стимулира мисленето и местната самоорганизация. То мотивира и свързва хора и институции от цял свят да организират колективни месения на хляб, които да се съчетаят с дискусии и изработване на планове за местно и национално устойчиво екологично развитие.

Читателите на National Geographic са над 40 милиона във всички страни по света, а международният телевизионен канал се гледа от над 230 милиона домакинства на 27 езика в 163 държави. Националното Географско Дружество на САЩ, което е издател на списанието, е организация с нестопанска цел.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини